Home POLITIKA Tadić: Vučić prigrabio moć

Tadić: Vučić prigrabio moć

SHARE

Nema baš nikakve sličnosti između Vučićeve vlasti i mog mandata, izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i ukazao da je Aleksandar Vučić kao dolazeći predsednik Srbije, aktuelni premijer, predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost i sekretar i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti prigrabio mnogo poluga moći.

Tadić je u intervjuu Blicu od petka ocenio da niko nije prigrabio toliko poluga moći u oblasti fizičke sile, bezbednosti i finansija kao što je to učinio Vučić.

On je ukazao i da je Vučić na čelo Bezbednosno informativne agencije postavio “nekvalifikovanog, stranačkog funkcionera poznatog po skandalima”.

Evropska istorija nas uči da način na koji ova vlast vodi Srbiju neminovno vodi u otvorenu strahovladu i fijasko, smatra Tadić.


Tadić je ukazao i da iznošenje vlasti o Srbiji za vreme njegovog mandata i positovećivanje sa onim što Vučić danas radi služi isključivo skidanju odgovornosti sa Vučića za katastrofalan način na koji upravlja Srbijom.

loading...

Tadić je negirao tvrdnje da je odgovoran za osnivanje Srpske napredne stranke ocenjujući da je reč o notornim lažnima. Najgora stvar koju je ova vlast učinila jeste gebelsovsko obmanjivanje građana, a obmanuti građanin nije slobodan u izboru, zaključio je Tadić.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here