Home POLITIKA SA BANJICE NA ANDRIĆEV VENAC Sa čela BIA u Vučićev kabinet

SA BANJICE NA ANDRIĆEV VENAC Sa čela BIA u Vučićev kabinet

SHARE

Saša Đorđević, šef BIA, Foto: Zoran Ilić

Aleksandar Đorđević, advokat i odlazeći direktor Bezbednosno informativne agencije, najverovatnije će se iz kabineta na Banjici preseliti na Andrićev venac kod novoizabranog predsednika

Tamo će, kako se navodi, biti angažovan na mestu savetnika Aleksandra Vučića.

Od kada je potvrđeno, da će bivši ministar odbrane Bratislav Gašić postati šef BIA, spekuliše se kakva će biti Đorđevićeva sudbina, piše “Blic” i dodaje da, iako je bilo navoda da će možda otići u diplomate, to nije opcija.

“Đorđević je već godinama u bliskim odnosima s Vučićem, školski su drugovi, poznaju se više od 28 godina, te nije čudo što predsednik Vlade želi da ga i dalje zadrži uz sebe nakon što bude inaugurisan za šefa države. Otud i mogućnost da posle BIA pređe kod njega kao savetnik u Predsedništvu, ali još ništa nije utanačeno. I kada je pre četiri godine najavljivao ko će preuzeti BIA, Vučić je za Đorđevića rekao da je u pitanju vrlo pouzdan, odan i profesionalan čovek i vrstan pravnik, pa kao takav verovatno bi mogao da da svoj doprinos”, kaže sagovornik Blica.

U slučaju da Đorđević ipak ne ode u Predsedništvo, izvor “Blica” napominje da se ne treba iznenaditi ako se on okrene deljenju pravde.

loading...

“Jedna od njegovih želja je da postane sudija, i to u visokosudskim institucijama, smatra da to onda ne bi bila devalvacija njegovog rada u BIA i advokaturi, već dostojan nastavak karijere”, zaključuje sagovornik “Blica”.

Izvor: Alo

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here