Home DRUŠTVO Radnici Koštane tuže Srbiju sudu u Strazburu

Radnici Koštane tuže Srbiju sudu u Strazburu

SHARE

Pošto su „neuspešno završili razgovore u Ministarstvu privrede“, gde im je državni sekretar Milan Trivunac rekao da „novca za zaostale plate nema“ i da „treba čekati na modus isplate“, radnici bivše fabrike obuće Koštana odlučili su da državu Srbiju tuže sudu u Strazburu, saopšteno je na današnjem protestnom skupu ispred Skupštine Grada Vranja.

„S tim ciljem, angažovali smo vranjskog advokata Jovana Aleksića i on će pripremiti naše tužbe“, rekao je na skupu Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora bivših radnika fabrike Koštana.

Protestnom skupu prisustvovalo je tridesetak radnika nekadašnje fabrike obuće, ali su izostali ratni rezervisti i pripadnici policijskog sindikata koji su najavljeni kao učesnici protesta.

Više od 1.500 radnika nekadašnje „Koštane“ pojedinačno potražuje u proseku 120.000 dinara, a ukupno nešto više od 100 miliona dinara na ime neisplaćenih zarada u periodu do 2003. godine, kada je ova fabrika otišla u stečaj.

Prema podacima sindikata, u Srbiji ima oko 100.000 radnika kojima još nisu isplaćene zaostale zarade i kojima država duguje čak 400 miliona evra.

loading...

Izvor: Vranjske / INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here