Home POLITIKA Pokret Boška Ničića će u Zaječaru vladati u koaliciji sa SNS

Pokret Boška Ničića će u Zaječaru vladati u koaliciji sa SNS

SHARE

Pokret “Živim za krajinu”, koji je osvojio većinu na lokalnim izborima u Zaječaru postigao je dogovor sa Srpskom naprednom strankom o formiranju vlasti u tom gradu, objavio je portal “Istočne vesti”. Dogovoreno je da lider pokreta Boško Ničić bude gradonačelnik, a da SNS da predsednika lokalne skupštine.

Većinu u Skupštini grada formiraće 31 odbornik, a pet odbornika sa liste SNS odbilo je da pruži podršku koaliciji sa Boškom NIčićem.

Dogovoreno je da Boško Ničić bude gradonačelnik Zaječara, a da predsednik Skupštine Grada bude izabran iz redova Srpske napredne stranke.

Prva sednica Skupštine Grada trebalo bi da se održi između 3. i 5. juna.

Podsetimo, na lokalnim izborima koji su u pet opština održani 23.aprila,  Pokret za Krajinu nekadašnjeg gradonačelnika Boška Ničića, osvojio je najviše glasova u Zaječaru.

loading...

Izbore u Zaječaru obeležio je i incident ispred izbornog štaba SNS-a, kada je novinarima zabranjeno snimanje, a posmatraču CRTA koji je pokušao da fotografiše ispred prostorija štaba oduzet telefon i obrisane fotografije.

Boško Ničić je već u prvoj izjavi nakon izbora rekao da je u politici sve moguće, pa i saradnja sa drugoplasiranim SNS-om, jer ih “oni nisu ništa više napadali u kampanji nego što su to činili predstavnici LDP-a ili DS-a na lokalnom nivou”. Nakon toga, Ničić je odlučio da pre donošenja odluke o koalicionim partnerima, pita svoje birače da se izjasne.

“Kako će izgledati buduća vlast u Zaječaru odlučiće politička realnost”,  rekao je tada lider Pokreta za Krajinu.

Izvor: N1, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here