Home POLITIKA Nada da će RS i Srbija jednog dana biti isto

Nada da će RS i Srbija jednog dana biti isto

SHARE

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da se iskreno nada da će Srbija i Republika Srpska (RS) jednoga dana “biti jedno”.

Na svu sreću, još uvek ne hapse Srbe za izrečene zelje, rekao je Nikolić novinarima posle obilaska radova na mostu između Ljubovije i Zvornika i istakao da je ponosan što konačno i u Srbiji i u RS konačno postoje rukovodstva koja misle na oba dela srpskog naroda istovremeno.

Nikolić je naglasio da je, što se Srbije tiče, njoj RS jedan deo koji želi da razvija, zajedno sa svim ostalim delovima, a da se nada da će se ostvariti želja svih građana Srbije i RS, koja je poznata i javno izrečena više puta.

On je konstatovao da je RS u BiH, i Srbija to poštuje, “ali Srbija ima obavezu, a ne pravo da sarađuje sa RS i sa njom će se povezivati”.

Srbija i RS teškom mukom, uz mnogo napora, otpora i protivljenja grade svoju zajedničku budućnost, ukazao je Nikolić.


loading...

On je istakao da se Evropa ujedinjuje, i u svetu se mnoge države raduju nekakvim savezima i organizacijama da bi ostvarili svoje ciljeve, a “ovde jedan narod podeljen za sada Drinom ima muka da dokaže da sve što rade u Srbiji ima uticaja na RS i sve šro rade u RS ima uticaja na Srbiju.

Želja našeg naroda i u Beogradu, Pirotu, Kragujevcu, ne samo ovde, je da se povežemo potpuno. I mi ćemo se povezivati, poručio je Nikolić, i dodao da se u Srbiji pravi političari rukovode željama svog naroda.

Dodik je novinarima rekao da je RS zagledana u Srbiju, raduje se snazi Srbije, njenom ekonomskom i svakom drugom jačanju.

Izvor. Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here