Home DRUŠTVO Masovna tuča navijača kod Hrama Svetog Save

Masovna tuča navijača kod Hrama Svetog Save

SHARE

Navijačke grupe koje se vrlo lako pretvaraju u horde huligana za Srbiju definitivno nisu prošlost, uprkos brojnim i dugogodišnjim obećanjima države da će  ovaj problem biti rešen. To pokazuje i večerašnji masovni sukob navijača Partizana i Crvene zvezde ispred Hrama Sv. Save.

Kako se vidi na snimku RTS-a, navijači su tokom sukoba koristili motke i baklje, a moguće je da ima i oštećenih automobila.

Zvezdini navijači su se, uz skandiranje “Mi smo Cigani, najjači smo najjači”, zaleteli sa motkama i bakljama na navijače Partizana.

Prema pisanju pojedinih medija, do okršaja je došlo posle košarkaške utakmice Partizan – Spartak, pa je moguće da su se navijači iz dva tabora susreli. Po drugom scenariju sukob je izbio jer je namera “grobara” bila da još jednom bakljadom obeleže osvajanje titule u fudbalu, zbog čega su „delije“ napravile sačekušu.

Intervenisala je policija, a za sada nije poznato da li je bilo ko od učesnika indidenta priveden u policiju.

loading...

Prema istraživanju Insajdera, iako je već dugo očigledno da država s huliganstvom ne može da se izbori na stadionima, u Srbiji i dalje postoji praksa nekažnjivosti pripadnika i vođa navijačkih grupa, pa su tako uprkos brojnim krivičnim prijavama i dalje slobodni ljudi koji sasvim slobodno dolaze na utakmice.

 

Izvor: RTS, Insajder

I

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here