Home DRUŠTVO Kroz tajne ugovore krije se koliko građani plaćaju strane investitore

Kroz tajne ugovore krije se koliko građani plaćaju strane investitore

SHARE

Godinama unazad građani Srbije iz budžeta izdvajaju novac za dolazak stranih investitora, uz obećanja da će doći do porasti zapošljavanja, bruto domaćeg proizvoda, izvoza…

Istovremeno, predstavnici svake vlasti poslednjih godina imali su praktično “svoje investitore” koji su u Srbiju dolazili uglavnom nakon potpisanih međudržavnih sporazuma.

Upravo međudržavni sporazumi, koji su iznad domaćih zakona, omogućavaju predstavnicima države da godinama unazad od građana kriju informacije o štetnim posledicama za državu i građane.

Tajne su, isto tako i detalji mnogih ugovora koje su predstavnici države Srbije u ime svih građana potpisali sa stranim kompanijama.

Tajnost ovako važnih ugovora i sporazuma, koje većim delom finansiraju građani, doprinosi gubitku javne odgovornosti ćime se povećava mogućnost raznih zloupotreba.

loading...

Zato je, kada se radi o trošenju i korišćenju novca svih građana Srbije, jedino prihvatljivo da svi detalji ovih poslova budu transparentni, a zaključeni ugovori javni.

Ostavite svoj stav u komentarima.

Svaki Vaš komentar, pregledaće članovi naše redakcije. Na našem sajtu nećemo objaviti komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede – što je zabranjeno i zakonima Srbije.

IZVOR INSAJDER

loading...