Home POLITIKA JOŠ JEDAN GOVOR I ĆAO Toma ide u zaborav!

JOŠ JEDAN GOVOR I ĆAO Toma ide u zaborav!

SHARE

Tomislav Nikolić , Foto: Aleksandar Dimitrijević

Još danas i to je to. Naime, Tomislav Nikolić bi na ceremoniji spajanja mosta Bratoljub između Ljubovije i Bratunca poslednji put u javnosti trebalo da održi govor u svojstvu predsednika Srbije, nakon ispunjenog petogodišnjeg mandata, tokom kojeg se, kako ističe analitičar Dragomir Anđelković, i nije previše proslavio.

 – Tomislava Nikolića ćemo pamtiti po tome da je na neki način pomogao Vučiću da osvoji kapije vlasti i imao je bitnu ulogu 2012. Sam Nikolić je malo uradio na mestu predsednika Srbije, mada se ne može reći da je napravio neku štetu kada je reč o državi. Naravno, i da nije predsednik, stvari kao što su finansiranje fondacije njegove supruge Dragice ili bespravno podignute kuće njegovih sinova trebalo bi da se ispitaju do kraja i u takvim stvarima ne bi trebalo da bude zaštićenih. Kada bi njegov mandat morao da ocenim, mislim da je zaslužio jedva prelaznu ocenu, dvojku – naveo je Anđelković za „Alo!”.

S druge strane, analitičar Cvijetin Milivojević navodi da samo jedna reč savršeno opisuje predsednikovanje Tomislava Nikolića.

– Kukavica. Eto, ta reč najbolje opisuje njegovih pet godina na mestu predsednika Srbije. I sada, u poslednjim danima mandata, pokušava da izigrava pokajnika. To je čovek koji nije koristio svoja ustavna ovlašćenja i koji je sprečio Ustavni sud Srbije da raspravlja u neustavnim briselskim sporazumima, a njegovu platformu o Kosovu Vlada Srbije se nije udostojila ni da pročita, a kamoli da uzme u ozbiljno razmatranje. Iskreno, baš me briga za Nikolića i to da li je on bio ponižen, ali bile su ponižene institucije predsednika Srbije – naveo je Milivojević.

Izvor: Alo

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here