Home DRUŠTVO Vladeta Janković: Vlast nedostojna javnog života

Vladeta Janković: Vlast nedostojna javnog života

SHARE
TO GO WITH AFP INTERVIEW "Serbia-vote-government" Vladeta Jankovic, diplomatic adviser of the Serbian Prime Minister Vojislav Kostunica talks during an interview with AFP in Belgrade, 15 January 2007. The Democratic party of Serbia (DSS) of Serbian Prime Minister Vojislav Kostunica wants breakaway Kosovo's status to be delayed until after Belgrade has a new government following elections this weekend, his adviser said. Next Sunday 21 January, Serbians go to the polls for parliamentary elections that pit reformist democratic forces against ultra-nationalist euro skeptics, whose possible victory concerns the international community and could derail EU integration. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC

Nosioci vlasti u današnjoj Srbiji nisu samo većinom nekvalifikovani i nedorasli poslu, nego su nedostojni da uopšte učestvuju u javnom životu, ocenio je profesor Vladeta Janković u intervjuu za NIN.

“Ne znam ko je to rekao, a žao mi je što nisam ja – oni što su pili pivo pred seoskom prodavnicom, saplitali prolaznice i bistrili politiku, sada su političari na vlasti, to je taj isti svet, samo su vezali kravate”, rekao je Janković.

Janković upozorava da Srbiji sada ozbiljno preti opasnost da pored toga što je izgubila višepartijski sistem, sada izgubi drugu tekovinu borbe iz devedesetih – slobodne izbore.

Botovi su zamenili skojevske aktiviste, a nabildovani batinaši udbaše, pri čemu nam predstoje čak i hauzmajstori – dostavljači u liku upravnika zgrade. To je ono što se dogodilo dolaskom naprednjaka, ocenio je on.

loading...

Janković je istakao da ovo što “ima” Srbija nije diktatura, već “nekontrolisana vlast diletanata”.

“Može ovaj biti sto puta iz Novog Beograda, ali i on i njegovo okruženje su u duši od onih što pri ulasku u stan ostavljaju cipele u hodniku”, napomenuo je on.

Na tom tlu ponikli su fenomeni kakvo su pismo Tomislava Nikolića kraljici Elizabeti, hidžab Maje Gojković, engleski jezik i estradni šarm ministra spoljnih poslova ili Vučićeva odluka da zbog jedne sudske presude povuče ambasadora i strogo kazni Francuze sa 90 dana nedolaska naših
političara, ocenio je Janković.

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here