Home POLITIKA Protest u vreme inauguracije

Protest u vreme inauguracije

SHARE

Organizatori protesta Protiv Diktature pozvali su danas građane da im se pridruže na mirnom protestu ispred Skupštine Srbije u vreme polaganja zakletve Aleksandra Vučića.

Ispred Narodne skupštine se okupljamo kako bismo izrazili protest protiv polaganja zakletve predsednika koji je legalitet stekao na izborima održanim u apsolutno nefer uslovima.

Podsećamo na brojne nepravilnosti koje su obeležile izborni proces, poput neuređenih biračkih spiskova, protivzakonitog brojanja glasova sa područja Kosmeta, javnog brojanja velikog broja nepresavijenih glasačkih listića i na brojne indicije o kupovini glasova.

Smatramo da predsednik izabran u ovakvim uslovima ne poseduje legitimitet i smatramo građanskom dužnošću sprečavanje dalje delegetimizacije državnih funkcija koja je u punom jeku.


Pozivamo građane koji se protive uvođenju diktature da se ujedinimo u borbi protiv uspostavljanja diktature, sve sindikate, profesore koji su nam predavali i koji su nas naučili da se diktaturi građani moraju suprostavljati, sve nevladine organizacije, sve političke organizacije i sve političke stranke.

loading...

Svi su dobrodošli da pomognu u zajedničkoj borbi za vladavinu prava i očuvanje države, navodi se u saopštenju.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here