Home POLITIKA Lepojka i Bratislav

Lepojka i Bratislav

SHARE

 Da li bi vas čudilo da je Bratislav Gašić postao direktor Kontrole letenja? Upravo taj naslov – “Gašić kandidat za direktora Kontrole letenja”, Danas je objavio pre tačno godinu dana – a komentar Gašića, kada ga je pozvala naša novinarka da proveri informaciju iz prve ruke, bio je ovakav: “Lepojko, čime se samo vi bavite!?”

Taj Gašićev odgovor predstavljao je zapravo njegovu duboku sumnju da ga naša novinarka, popularna “lepojka”, zapravo zeza, jer niko normalan ne bi pomislio, uključujući tu i Bratislava Gašića, da postoji mogućnost da Bratislav Gašić postane direktor Kontrole letenja.

Potom nas je Gašić Bata uputio na Informativnu službu SNS, zato što valjda u sistemu reformskog vertikalnog odlučivanja, Informativna služba SNS postavlja direktore Kontrole letenja.
Iz Informativne službe SNS nisu nam dostavili nikakav odgovor, zato što nam odande tradicionalno ne dostavljaju nikakav odgovor, čak ni kada bi im, na primer, poslali pitanje: “Koliko je tačno da će Bata Gašić postati direktor Diznilenda u Parizu, ili makar njihovog resornog odeljenja za Gaju, Raju i Vlaju?”

Zato što Informativna služba SNS izgleda nema vremena da se bavi odgovorima na novinarska pitanja, nego se bavi imenovanjem direktora Kontrole letenja, ko što joj ime kaže.
Celokupna javnost je tada na Danasov naslov reagovala spontano: “Ovo mora da je NJuz net!”
I prošlo je od tada godinu dana, a Gašić, ipak, nije postao direktor Kontrole letenja.
Informativna služba SNS ocenila je da mu više leži BIA. Zato što SNS-u nedostaje Kadrovska kontrola letenja, pa tamo svako može da uzleti, ako ga se neko seti.

I tako se ispostavilo tačno ono što nam je sugerisao Bata Gašić: SNS svojeručno postavlja direktore raznoraznih službi, preduzeća, agencija, cvećara, kioska i piljarnica, pa je iz tog razloga najbolje da zovete Informativnu službu SNS radi informacije. Ako oni možda ne znaju, znaju ko zna. Jedini je problem što neće da vam odgovore, jer i oni imaju određenu skepsu prema mogućnosti da, recimo, Bata Gašić, postane direktor Kontrole letenja, direktor Diznilenda u Parizu, ili, ne dao Bog, direktor BIA.

Da je recimo pre samo 15, 20 dana naša novinarka pozvala Gašić Bratislava i pitala ga, rutinski: “Da li je tačno da ste vi kandidat za direktora BIA?”, verovatno bi odgovor bio istovetan: “Lepojko, čime se samo vi bavite!?”

loading...

Taj Gašićev odgovor bio bi zapravo njegova sumnja, jelte, da ga naša novinarka, popularna “lepojka”, zapravo zeza, jer niko normalan ne bi pomislio, uključujući tu i Bratislava Gašića, da postoji mogućnost da Bratislav Gašić postane direktor BIA.

Međutim, taktika SNS jeste: Normalno je da bude nenormalno. U prevodu: “Očekujte Batu Gašića tamo gde ga ne očekuje ni sam Bata Gašić”.

Mada SNS kadrovska politika više liči na parolu tekuće sezone “24 minuta sa Zoranom Kesićem”.
Kesićeva ovosezonska parola bila je: “Boleće na proleće!”

Samo, nemojte se kladiti da neće boleti i na jesen, iako se ne rimuje.

Piše: Dragoljub Petrović

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here