Home DRUŠTVO SUKOB SE NASTAVLJA Zaratili Šapić i Vesić!

SUKOB SE NASTAVLJA Zaratili Šapić i Vesić!

SHARE

Nakon što je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić zapretio da će tokom sledeće nedelje početi rušenja na toj opštini, a pre svega na Savskom nasipu na kome se nalaze i viklendice sinova predsednika Tomislava Nikolića, gradski menadžer Goran Vesić kazao je da opštinsku vlast Novog Beograda ni do sada ništa nije sprečavalo da ruše vikendice na Savskom nasipu, a da što se Grada tiče “vikendice na Savskom nasipu mogu slobodno da se ruše”.

Sve je građeno u Šapićevo vreme!

Prema Vesićevim rečima sve vikendice na Savskom nasipu nastale su dok je Šapić bio visoki funkcioner u Gradu, a posle toga predsednik opštine. Vesić je naveo da Šapić “samo treba da radi svoj posao i nikoga ne treba da proziva” i da bi u obavljanju svog posla trebao da počne od vikendice svog ujaka i nastavi rušenjem u Studentskoj.

Najpre je Aleksandar Šapić, čini se revoltiran rušenjem nelegalne gradnje svog rođaka, najavio da će ta opština sledeće nedelje početi da zakazuje rušenja kako na javnim površinama tako i na savskom nasipu, svih objekata koji nisu predati za legalizaciju.

loading...

– Očekujem od Uprave grada Beograda, da sve one koji su predali predmete u gradski sekretarijat za legalizaciju ili pod hitno odbije, da mi možemo da uklonimo ili da ih ozakoni. Da rušimo bez papira, suprotno zakonu, ne možemo, jer nismo Divlji zapad, ali nema više prebacivanja odgovornosti i od sad je sve kristalno jasno – naveo je Šapić na društvenoj mreži Fejsbuk istakavši da zakon mora da bude jednak za sve.

– Kao što rekoh, smatramo da bi prioritet trebale da budu javne površine, poslovni objekti i tamo gde je ugrožena bezbednost, kao što je savski nasip. Ili da nas obaveste da na savskom nasipu mogu legalno da budu sagrađeni objekti, da nije ugrožena bezbednost Novog Beograda u slučaju vanrednih situacija i da lepo zvanično ozakone sve te objekte – naveo je predsednik opštine Novi Beograd.

Goran Vesić, gradski menadžer

Goran Vesić, gradski menadžer, Foto: Đorđe Kojadinović

Sa druge strane, gradski menadžer Goran Vesić istakao je da predsednika opštine Novi Beograd Šapića ni do sada ništa nije sprečavalo da ruši vikendice na Savskom nasipu.

– Očigledno da to do sada nije uradio, a jedan od razloga je verovatno i to što jedna od tih vikendica pripada njegovom ujaku, Radetu Dedoviću – kazao je Vesić koji je pokazao dokument kojim to potvrđuje. On je poručio i da, što se tiče Grada te vikendice slobodno mogu da se ruše.

– Što se tiče gospodina Šapića ja sam ga već više puta zamolio da radi svoj posao, video sam da je počelo rušenje objekta u Studentskoj ulici koji je izgrađen ne samo protivpravno već i uz direktnu pomoć opštine. Vidim da se objekat ruši i nadam se da će ga srušiti kao što je obećao i kao što je rečeno da mora da uradi – istakao je Vesić

Izvor: Alo

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here