Home DRUŠTVO Petrović: Prijavio sam nepravilnosti, rukovodstvo ćuti

Petrović: Prijavio sam nepravilnosti, rukovodstvo ćuti

SHARE

Savetnik za školski, univerzitetski i rekreativni sport u Ministarstvu omladine i sporta Duško Petrović tvrdi da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak nakon što je rukovodiocima prijavio nenamensko trošenje novca pojedinih granskih saveza i zato što nije želeo da odustane od toga da oni treba da vrate novac u budžet.

 “U toku 2015. i 2016. godine sam, u okviru svojih nadležnosti, otkrio brojne finansijske nepravilnosti u pravdanju finansijskih izveštaja granskih sindikata, korisnika budžeta. Kada sam uradio određene analize, sačinio sam zahteve za povraćaj tih finansijskih sredstava. To je praksa – kad se sredstva ne potroše kako treba, ona moraju da se vrate u budžet i to od sopstvenih sredstava”, rekao je on gostujući u Novom danu.

Pojašnjava da njegovi nadležni u Ministarstvu nisu hteli da potpišu taj zahtev za povraćaj sredstava.

“Kada su rukovodioci videli da neću odustati od povraćaja sredstava u budžet oni su primenili dobro oprobani metod u državnoj upravi i pokrenuli su disciplinski postpak protiv mene”.

Petrović ističe da je nepravilnosti otkrio i prijavio u periodu mart – maj 2016. godine.

loading...

Kao razloge za pokretanje disciplinskog postupka navedene su povrede dužnosti – da po završetku radnog vremena radi dodatni posao i navedene su i žalbe pojedinih granskih saveza.

Jedna od tih prijavi je i ona koju je podneo Dragan Jović, tekvondo trenera Milice Mandić, koja nije upućena po proceduri, kaže Petrović i dodaje da je u pitanju bila žalba na ponašanje, upućena pet meseci nakon događaja.

“Ova prijava nije ušla sistemski u Ministarstvo…. To je jedan papir, rukopis… Drugo sporno su laži iznete u tom dopisu. On je imao dobru osnovu da iznese laži jer sam se ja bunio protiv toga da oni dobiju nagradu za osvojenu medalju jer njihova disciplina nije olimpijska. Pisao sam o tome i obavestio sam premijera jer je u pitanju 90.000 evra”, kaže Petrović dodajući da je i zaštitnik građana taj slučaj predao Tužilaštvo i da se trenutno vodi spor.

Medalja nije podrazumevala novac jer nije olimpijska disciplina, ističe on dodajući da je to propust rukovodstava a da je odobravanjem takvog postupka oštećena i Vlada Srbije.

Petrović takođe tvrdi da je potpis pomoćnika ministra Uroša Zekovića na inicijativi za pokretanje disciplinskog postupka protiv njega falsifikovan i da je to utvrdio veštak. Sam Zečević pak tvrdi da je njegov potpis autentičan.

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here