Home POLITIKA ALARMATNO:Muk nadležnih u Crnoj Gori o paravojnom albanskom kampu na Rumiji(FOTO)

ALARMATNO:Muk nadležnih u Crnoj Gori o paravojnom albanskom kampu na Rumiji(FOTO)

SHARE

Vlastima Crne Gore ne smeta što im se na Rumiji iznad Bara nalazi albanski paravojni kamp

Nadležni crnogorski bezbednosni, ali i pravosudni organi i dalje se ne oglašavaju povodom albanskih zastava i paravojnog kampa na planini Rumija, iznad Bara, piše danas podgorički portal In4S.

– U javnosti se postavljaju pitanja kakve su namere paravojnog kampa na Rumiji, gde su bili policija i Agencija za nacionalnu bezbednost, kao i zašto se nije reagovalo povodom masovnog isticanja albanskih zastava na toj planini – navodi ovaj portal.

Konstatuje se da odgovora, međutim, nema.

– Na snazi je i dalje muk nadležnih državnih organa – konstatuje In4S.

loading...

Pojedini crnogorski portali, naime, preneo je juče tekst, uz objavljenu fotografiju za koju se, doduše, ne zna kada je snimljena, da se veća grupa Albanaca, među kojima je bilo i onih u maskirnim uniformama i sa naoružanjem, okupila u svojevrsni vojni kamp na vrhu planine Rumije 21. maja kada je zvanična Crna Gora obeležavala Dan nezavisnosti.

Kako je objavljeno, pored ljudi u uniformama i sa dugim noževima, na skupu su bile i osobe u majicama takozvane „prirodne (velike) Albanije”, koja obuhvata i značajan deo teritorija Crne Gore.

U pomenutom vojnom kampu našao se i predsednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, koji se, kako se navodi, oprobao u streljačkim disciplinama.

Takođe, na vrhu Rumije, na Dan nezavisnosti Crne Gore, uveliko su se vijorile zastave Albanije, a niko od državnih organa nije reagovao tim povodom.

Portal In4S podseća da je crnogorska policija istog dana ekspresno dejstvovala i privela menadžera Budve i funkcionera Nove srpske demokratije Mila Božovića, jer je na svojoj kući istakao trobojku, odnosno narodnu zastavu Crne Gore.

Foto: Printscreen in4s.net
Izvor:Tanjug

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here