Home DRUŠTVO Voditeljka Pinka nova direktorka Državne lutrije Srbije

Voditeljka Pinka nova direktorka Državne lutrije Srbije

SHARE

Ona je nova direktorka Državne lutrije Srbije

 Zašto je nekadašnja novinarka postavljena na tu poziciju i sa kojim kvalifikacijama, ostalo je nejasno, jer u Vladi Srbije nisu bili rapoloženi da pričaju na tu temu.

Ministar privrede Goran Knežević, koji bi po opisu funkcije trebalo da ima informacije o imenovanjima bar u najvećim državnim kompanijama, za “Blic” kaže da nije upoznat sa novim postavljanjima u Državnoj lutriji Srbije.

– Zaista ne znam ništa o tome. Moje ministarstvo se bavi konkursima za izbor direktora javnih preduzeća, a za postavljanje v. d. direktora nadležna je kadrovska komisija – navodi Knežević.

U Kadroskoj komisiji Vlade Srbije “Blicu” su međutim nezvanično rekli da je bivša novinarka izabrana upravo na predlog Ministarstva privrede.

Bogato novinarsko iskustvo

Po javno dostupnoj biografiji Simonida Kažić teško da ispunjava uslove za imenovanje na tako važnu poziciju u Državnoj lutriji Srbije. Nesumnjivo je da ima bogato novinarsko iskustvo – godinu dana provela je na radio B92, sedam na BK televiziji, radila je u nedeljnicima “Evropa” i “Standard” kao kolumnistkinja, a 12 godina na TV Pinku i to kao urednica i novinarka, odnosno voditeljka.

loading...

Takođe, bila je angažovana kao direktorka televizije “Pink 15” u Makedoniji, da bi zatim prešla u neku drugu kompaniju u Skoplju. Na društvenoj mreži “Linkedin” stoji da je radila i u preduzeću “Alfaskop”.

Nije poznato ni šta je Kažićeva po zanimanju. U jednom intervjuu izjavila je da je studirala na Pravnom fakuletu, ali da ga nije završila.

– Bilo bi mi teško da se vratim učenju, mada nisam odustala od posla pravnika – navela je jednom prilikom Kažićeva.

“Blic” je u više navrata pokušao da dođe do nove direktorke Državne lutrije, ali ona nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Izvor: Blic

Foto: Novosti

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here