Home DRUŠTVO Svađa beogradskih advokata

Svađa beogradskih advokata

SHARE

Primopredaje dužnosti u Advokatskoj komori Beograda(AKB) danas nije bilo, a u atmosveri nabijenoj emocijama, uz razmenu krupnih optužbi, dve grupe advokata – jedna okupljena oko Jugoslava Tintora i druga oko Slobodana Šoškića, jedna drugoj osporavaju pravo da rukovodi Komorom.

Tako su trenutno na trećem spratu, sa jakim obezbeđenjem pred vratima, advokati koji su više godina na čelu Komore, a na spratu niže, u sali sa zastanke, od danas je, kako je Tintor rekao brojnim novinarima, novo rukovstvo AKB.

U jednom trenutku je došla patrola policije, ali prostorije na trećem spratu ostale su nedostupne za advokate sa nižeg sprata.


Primopredaje dužnosti neće biti, predsednik AKB Šoškić je bolestan i neće doći, grupa koja želi da preuzme rukovođenje je nelegitimna i to su pučisti, rekao je novinarima advokat Nebojša Avlijaš, navodeći da obavlja funkciju sekretara AKB.

Njihovi mandati su odavno istekli, bivše rukovodstvo opstruira primopredaju, rekao je Tintor, navodeći da je pre nekoliko dana održana legitimna skupština advokata i da je na njoj izabran za predsednika AKB.

loading...

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here