Home POLITIKA Vučić: Ime mandatara biće poznato 11, 12. ili 13. juna.

Vučić: Ime mandatara biće poznato 11, 12. ili 13. juna.

SHARE

Predsednik Vlade i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ime mandatara za sastav nove vlade biti poznat 11, 12. ili 13. juna.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da će preuzeti dužnost predsednika Srbije 30. ili 31. maja, a da će inauguracija biti oko 20. juna.

“Da li će biti 22, 23. ili 24. jun to ćemo videti narednih dana”, kazao je Vučić.

On je rekao da bi voleo da pre inauguracije bude izabrana nova vlada.

“Voleo bih da kao predsednik Republike sačekam nove članove vlade”, rekao je Vučić.

Vučić: Cilj Srbije je da ostane vojno neutralna

loading...

Vučić je danas u Beogradu da je cilj Srbije da ostane vojno neutralna i da čini sve da bi opstala kao samostalna i suverena država.

On je na predavanju studentima Fakulteta za bezbednost podsetio da je strateški cilj Srbije članstvo u EU,  uz održavanje najboljih mogućih odnosa sa Rusijom i Kinom.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Srbija, kako je naveo, uspela u tome i što ima pohvale za saradnju i iz Rusije, SAD, EU.

Govoreći o globalnim bezbednosnim izazovima u 21. veku, Vučić je rekao da poznaje najmanje tri profesora sa Fakulteta bezbednosti koji su za to da Srbija uđe u NATO, a najmanje jednog koji misli suprotno, odnosno zalaže se savez sa Rusijom.

“Ne želimo da pripadamo nijednom vojnom ili odbrambenom bloku”, rekao je Vučić i dodao da bi Srbija, ako pristupi NATO-u rešila deo problema  – brže bi postala član EU, ali bi to učinila uz protivljenje 75 odsto stanovništva

“Ako jednom uđete u NATO suprotno volji stanovništva to je nepopravljiva odluka…izazivate dugročne poremećaje…To nije odluka koja se zaboravlja za dve-tri godine”, rekao je Vučić.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here