Home DRUŠTVO Nepropisno parkiran službeni auto, iz policije tvrde “zbog zadatka”

Nepropisno parkiran službeni auto, iz policije tvrde “zbog zadatka”

SHARE

foto: S. M. ; Da li je prekršio Zakon ili nije?

Nišlije su fotografisale poli cijski automobil parkiran tik uz znak za zabranjeno parkiranje nasred desne trake u Ulici generala Milojka Lešjanina u centru Niša. Međutim, u Policijskoj upravi Niš tvrde kako je policijac koji je tog dana tu parkirao kola “bio na službenoj dužnosti”.

Građanin koji je redakciji Južnih vesti dostavio fotografiju na kojoj se vidi policijski auto parkiran u delu grada, gde upravo policija vrlo često kontroliše i kažnajva vozače koji tu zaustavljaju kola, jer se zbog toga prave velike gužve, kaže da je policijac išao do banke.

Policajac je parkirao kola na zabranjenom mestu i tu je bio neko vreme. Onda je izašao iz obližnje banke, ušao u auto i otišao dalje – kazao je jedan građanin.

Međutim, u policiji tvrde kako je policajac zapravo bio na zadatku.

Policijska uprava u Nišu je, nakon izvršenih provera, utvrdila da je policijski službenik bio na službenom zadatku – kazali su u policiji.

Policija se pozvala i na Zakon o bezbednosti saobraćaja, rekavši kako se “parkiranje ne primenjuje na policijske službenike u obavljanju službene dužnosti, ako se pri tom ne ometa saobraćaj.”

loading...

Izvor: Južne vesti

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here