Home DRUŠTVO Neprimerene izjave ministra prosvete

Neprimerene izjave ministra prosvete

SHARE

Autonomni ženski centar (AŽC) izražava zabrinutost zbog prošlonedeljne izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića za list Politika, u vezi sa akreditovanim seminarima koje zaposlenima u obrazovnim institucijama pružaju nevladine organizacije.

AŽC smatra da je neprihvatljiva njegova izjava da se u škole “trpa sve i svašta”, i podseća da su ovi seminari akreditovani po zvaničnoj proceduri i propisanim kriterijumima, od strane stručnih ljudi iz Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja RS, te da ove licence nisu sredstvo “manipulacije ljudima” i tek “neka formalna licenca”, kako je rekao ministar. Ovim izjavama, navodi se u saopštenju, obezvređuje se sam sistem licenciranja i državna institucija koja ga sprovodi.

“Verujemo da još uvek imamo pravnu državu u kojoj važe zakoni i procedure. Urušavanje sistema počinje samovoljom pojedinca, odnosno izjavama “javiću školama da ne organizuju te seminare, a direktorima poručujem da se ne igraju glavom”, kao i smenama zaposlenih u Grupi za zaštitu od nasilja i diskriminacije, preko noći i bez jasnog obrazloženja”, ističe AŽC u saopštenju.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here