Home POLITIKA Koliko će nas koštati NOVA FOTELJA TOMISLAVA NIKOLIĆA?

Koliko će nas koštati NOVA FOTELJA TOMISLAVA NIKOLIĆA?

SHARE

Foto: Tanjug/AP

Na sednici Vlade pre dva dana osnovana je Kancelarija nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom na čijem čelu će, kako se očekuje, biti postavljen odlazeći predsednik Tomislav Nikolić. To je pre nekoliko dana najavila i njegova savetnica Stanislava Pak Stanković, ali je i dalje nepoznato kada će on zvanično biti imenovan na tu funkciju. Ono što je izvesno jeste da će Nikolić u kancelariji imati svog zamenika i pomoćnike, a sve ostale pozicije biće određene kada zvanično dođe na to mesto i donese pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta. To bi morao da uradi 45 dana od imenovanja.

Ekonomista Ljubomir Madžar kaže za “Blic” da je teško reći koliko će nas to finansijski koštati, kao i da sve zavisi od veličine tima koji će angažovati Nikolić.

– Zavisi od njegove strategije i ambicija sa kojima će ući u taj projekat. Verujem da je zapravo motiv osnivanja kancelarije da se smeste Nikolić i njegovi saradnici iz kabineta. To je više učinjeno zbog njega nego zbog potrebe za formiranjem te kancelarije – navodi Madžar.

On dodaje da benefiti od ulaska u taj projekat zavise od entuzijazma Nikolića.

– Ne postoji preka potreba za kancelarijom. Da postoji, davno bi bila osnovana. Ima zemalja sa kojima više sarađujemo, pa nemamo specijalne kancelarije za njih. Na liniji odnosa sa Rusijom i Kinom nema velikih aktivnosti pa da ih treba koordinirati – smatra Madžar.

loading...

Boban Stojanović, saradnik na FPN, nije siguran da je svrsishodno otvaranje Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom.

– Ne vidim da to ima veze sa ekonomijom. Najveći projekti se dogovaraju sa članovima državnog vrha. Meni sve to deluje kao ispunjavanje želja Nikoliću za pređašnje zasluge. Ipak, ne mogu da kažem da nam ona ništa neće doneti – kaže Stojanović za “Blic”.

Plata i penzija

U ovom trenutku ne zna se kolika će biti plata Tomislava Nikolića na poziciji direktora kancelarije, ali nije isključeno da će biti veća i od ministarske, budući da su zarade direktora u takvim institucijama uglavnom visoke. Nikolić je ranije najavio da će po odlasku sa predsedničke funkcije podneti zahtev za penzionisanje, pa se očekuje da će uz dobru platu primati i penziju.Iz

vor: Blic

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here