Home POLITIKA Božović: Politička i krivična odgovornost

Božović: Politička i krivična odgovornost

SHARE

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je danas da bi ministar policije Nebojša Stefanović trebalo da podnese ostavku.

On dodaje i da, osim političke, ponese i krivičnu odgovornost zbog veza sa bivšim pripadnikom Jedinice za specijalne operacije Zvezdanom Jovanovićem, koji je ubio premijera Zorana Đinđića.

Državni interes je da se hitno otvori istraga o vezama Stefanovića i Jovanovića. Postoje elementi krivičnog dela, jer je očigledno da je Jovanović naređivao Stefanoviću šta da radi i kadrirao u policiji. Stefanović je sa saradnicima podmetao dokaze, kako bi optužili jednog časnog srpskog policajca, rekao je Božović je na konferenciji za novinare u parlamentu.

Božović je ocenio da je državni interes da se suspendovani policajac iz Bačke Palanke Dalibor Karanović vrati na posao, pošto je, od kada je suspendovan, zaplena narkotika na nuli.


Zbog toga je Demokratska stranka tražila hitnu sednicu parlamentarnog Odbora za unutrašnje poslove i bezbednost, ali usledilo ćutanje administracije. Sednica nije sazvana, iako je to moralo da bude učinjeno, izjavio je Božović.

loading...

On je naveo da se sutra navršava 10 godina od presude Jovanoviću za ubistvo Đinđića.

Jovanović je osuđen na 40 godina zatvora, a danas kadrira u srpskoj policiji, rekao je Božović.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here