Home POLITIKA Pokret "Slobodni građani"

Pokret "Slobodni građani"

SHARE

U Beogradu je danas osnovan Pokret “Slobodni građani Srbije”, a njegov predsednik je Saša Janković, bivši Zaštitnik građana i kandidat na predsedničkim izborima, odlučeno je na Osnivačkoj skupštini.

Opšti cilj Pokreta, kako se navodi u Statutu, je postizanje i unapređenje dostojanstva i blagostanja građana u demokratskoj državi i pravednom društvu.

Skraćen naziv udruženja je “Slobodni građani”.

Osnivačkoj skupštini prisustvovala su 62 osnivača pokreta, među kojima su i glumac Nikola Đuričko, muzičari Vlado Georgiev i Vasil Hadžimanov, advokat Božo Prelević i sociolog Ratko Božović, piše na N1.


Potpisan je osnivački akt i usvojen je statut pokreta, dok je za predsednika izabran Saša Janković kojeg su podržali svi prisutni, osim njega samog koji je bio uzdržan.

loading...

“Sada imamo posla. Pokret će vratiti osmeh na lica građana i građanki. Radićemo i uraditi uspešan posao. Okupili smo se zarad ozdravljena društva koje je duboko podoljeno. Imamo mnogobrojne ciljeve koje ćemo ispuniti zahvaljujući demokratičnosti koju smo i danas, ovde na osnivačkoj skupštini, pokazali. Ustav zavisi od svakog pojedinačno i od svih nas zajedno. Počastvovan sam što sam izabran za predsednika pokreta i verujem da ćemo vrlo brzo reći da je Srbija bolje mesto za život”, poručio je Janković.

Za članove Predsedništva pokreta “Slobodni građani i građanke Srbije” izabrani su Aida Ćorović, Srđan Škoro, Goran Marković i Dušan Teodorović, stoji na N1.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here