Home POLITIKA Zoran Živković nakon reizbora: Vučić je kukavica, raspisaće i parlamentarne izbore

Zoran Živković nakon reizbora: Vučić je kukavica, raspisaće i parlamentarne izbore

SHARE

Na današnjoj skupštini Nove stranke, delegate iz cele Srbije, izabrali su za predsednika stranke Zorana Živkovića, koji je bio i jedini kandidat.

Za potpredsednike izabrani su specijalista pedijatrije Mira Petrović, programer Milenko Vujić, građevinski inženjer Ivan Jovanović i konsultant Aleksandar Stanković.

Za predsednika Saveta Nove stranke izabrana je profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić, a politikolog Đorđe Nakić za generalnog sekretara stranke.

Oni su na funkcije izabrani tajnim glasanjem.

Pošto je brojanje glasova završeno Živković je rekao da je to poslednji njegov mandat, jer Statut stranke ne omogućava da se on više kandiduje, na šta su mu članovi Nove dobacivali: “Menjaćemo Statut”.

Živković: Parlamentarni izbori 99 posto, moramo stvoriti uslove za pobedu zdrave Srbije

loading...

Živković izjavio je da će na jesen biti održani beogradski izbori, a sa njim najverovatnije i vanredni parlamentarni izbori, zbog čega se odmah mora krenuti u rad na stvaranju uslova da to budu izbori za pobedu normalne i zdrave Srbije.

“Pred nama su teški dani koji mogu da se pretvore u uspešno vreme i da stvore dobre rezultate”, rekao je Živković.

On je ocenio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić “politička kukavica”, koja ne sme dopustiti beogradske izbore bez podrške nekih drugih izbora, dodajući da će 99 posto biti raspisani I parlamentarni izbori.

On je na pitanje o saradnji i odnosu s pokretom Saše Jankovića, čija osnivačka skupština se sutra održava, rekao da kada taj pokret bude osnovan i kada budu jasni i precizni ciljevi pokreta i način organizacije, metodologija donošenja odluka, Nova stranka će ozbiljno da razmisli i donese odluku o daljoj saradnji.

Upitan da li i dalje smatra da opozicija treba da na izborima nastupi na jednoj listi, on je rekao da saradnja može da postoji samo sa onima koji su prava opozicija i koji nikada nisu sarađivali s predstavnicima aktuelnog režima.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here