Home POLITIKA Maja Gojković: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

Maja Gojković: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

SHARE

Skupština Srbije završila je načelnu raspravu o više finansijskih zakona među kojima su predlozi zakona o davanju državnih garancija za kredite Nemačke razvojne banke (KfW) Elektroprivredi Srbije i Elektromrežama Srbije.

Popodnevni deo rasprave obeležila je oštra polemika poslanika Demokratske stranke i predsednice Skupštine Maje Gojković, pošto im nije dala da reklamiraju povredu Poslovnika, a potom poručila i da joj “ne pada na pamet” da podnese ostavku na tu funkciju.

“Ni na kraj pameti mi ne pada da podnesem ostavku onima kojih ima 14 odsto i to ću učiniti onda kada to 56 posto građana Srbije bude tražilo. Toliko o ostavci mojoj. Znači ne pada mi ni na kraj pameti. To što ste vi glasni koji imate jedan posto, dva ili 15 posto, Bože moj”, rekla je Maja Gojković u Skupštini Srbije posle oštre rasprave s poslanicima Demokratske stranke DS.

Ona je to izjavila pošto ju je poslanica DS-a Aleksandra Jerkov kritikovala zbog toga što, navodno, ne daje reč poslanicima koji su hteli da reklamiraju povredu Poslovnika.

Gojkovićeva je rekla da ne želi da “trpi iživljavnje pojedinih poslanika” i izvinila se zato što moraju da slušaju pojedince u Skupštini koji vređaju premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra untrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

loading...

“Ja jesam povredila Poslovnik jer prilikom utvrdjivanja dnevnog reda puštam da vređaju ministra unutrašnjih poslova (Nebojšu Stefanovića) i premijera (Aleksandra Vučiča) i govore da rade (oni) po direktivi ubice. Kada vi kršite Poslovnik, ne reagujete istom merom”, rekla je Maja Gojković.

Posle toga, ona je izrekla opomenu poslanici DS Maji Videnović koja je dobacivala sa mesta pokušavajući da se javi za reč.

Poslanici opozicije su i danas uglavnom govorili o poslovanju EPS-a i EMS-a i kritikovali vlast zbog daljih zajmova i zaduživanja zemlje zbog preduzeća “gubitaša”.

Izvor: Beta

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here