Home DRUŠTVO HAKERSKI NAPAD NA DRŽAVNU FIRMU PROPAO ZBOG PADA SISTEMA  

HAKERSKI NAPAD NA DRŽAVNU FIRMU PROPAO ZBOG PADA SISTEMA  

SHARE
Zbog pada sistema koji je nastupio na samom početku radnog vremena hakerski napad je propao
 BEOGRAD, 17. maj 2017, (Njuz) – Današnji pad sistema u PIO fondu onemogućio je hakerski napad na ovu firmu, saznaje Njuz. Prema rečima hakera koji je želeo da blokira sve kompjutere PIO fonda i ne dozvoli njihovo korišćenje dok mu se ne isplati određena svota novca, zbog pada sistema koji je nastupio na samom početku radnog vremena njegov pokušaj je propao i ne zna kada će moći da ga ponovi.

-Globalni sajber napad od pre par dana me je motivisao da i ja nešto slično uradim. Razmišljao sam o tome koje firme bi bile najpogodnije za to i palo mi je na pamet da je zaštita od virusa sigurno najslabija u državnim firmama. Kao metu napada odabrao sam PIO fond, ali sam se iznenadio kada sam shvatio da se ništa ne dešava. Ponovio sam napad nekoliko puta, ali bez rezultata. Zatim sam sat vremena pokušavao da pozovem PIO fond telefonom kako bi dobio informaciju o tome da li su im računari blokirani, ali se niko nije javljao – ispričao je haker koji je insistirao na anonimnosti.

– To me je potpuno razbesnelo, pa sam rešio da odem na lice mesta i da vidim šta se dešava. Međutim, kada sam došao u fond nijedan šalter nije radio, a službenici su sedeli, pili kafu i potpuno ignorisali moja pitanja. U jednom momentu gospođa sa šaltera broj 8 je počela da viče na mene, pitala je zar ne vidim da je sistem pao i da hakerski napad pokušam sutra jer se ne zna kada će sistem proraditi i da više ništa ne može da mi kaže jer joj upravo počinje pauza – požalio se haker.

On je rekao da su mu prijatelji preporučili da, ako baš želi da izvrši hakerski napad na državnu firmu, prvo nađe neku vezu, jer će u suprotnom biti prinuđen ili da danima čeka da sistem profunkcioniše, ili će ga odbiti uz obrazloženje da nema svu neophodnu dokumentaciju.

Soko Sokolović

Izvor: Njuz.net

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here