Home DRUŠTVO Dačić: Ministarstvo će reagovati povodom izjave Kajla Skota

Dačić: Ministarstvo će reagovati povodom izjave Kajla Skota

SHARE

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić reagovao je na današnju izjavu američkog ambasadora Kajla Skota o listu Informer. Ocenio da je to neprihvatljivim odnosom prema novinarima i najavio da će Ministarstvo spoljnih poslova reagovati.

“Niko nema prava da se tako odnosi prema medijima, a najmanje strane diplomate. To neće proći tek tako i Ministarstvo spoljnih poslova će svakako reagovati ovim povodom “, rekao je Dačić u izjavi za Informer.

Odgovarajući na pitanje novinarke Informera o tvrdnjama da se Srbiji koči proces pristupanja Evropskoj uniji jer se nekim zvaničnicima ne sviđa kako premijer Aleksandar Vučić vodi zemlju, američki ambasador je rekao:

“Oprostite da kažem, ali to neće biti jedina laž koju sam čitao u Informeru i verovatno neće biti zadnja. Ima informacija, na bazi takozvanih izvora za koje ja nemam pojma šta su. Informer je najobičniji ološ, kako kaže Vaš premijer, što se tiče vesti. Ima slobodnih medija, ali mediji bi trebalo da budu bazirani na činjenicama, a u Informeru ja ne vidim činjenice, vidim samo laži. Hvala lepo” odgovorio je Skot.

Zanimljivo je međutim da ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nije želeo da komentariše kada početkom decembra prošle godine pojedini mediji nisu pušteni da prisustvuju događaju u Ruskom domu.

loading...

Podsetimo, tada četiri medijske kuće, Insajder, b92, Prva, N1, nisu puštene na događaj u Ruski dom kojem između ostalih prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Dačić se tada nije čak ni osvrnuo na konstataciju novinara da srpski zakon brani diskciminaciju medija.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here