Home POLITIKA Dačić: Odnos prema Skoplju će biti recipročan njihovom odnosu prema Srbiji

Dačić: Odnos prema Skoplju će biti recipročan njihovom odnosu prema Srbiji

SHARE

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da mandatar za sastav nove makedonske vlade i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije “Zoran Zaev svojim izjavama narušava odnose Beograda i Skoplja” i da će “uvrede koje upućuje srpskom rukovodstvu svakako uticati na bilateralne odnose”.

“Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, isto tako Srbija želi dobre odnose sa susedima, ali izjave Zajeva su upravo u suprotnom tonu. Srbija sigurno neće dozvoliti bilo kome, pa ni Zaevu, da je ponižava, a odnos prema vlastima u Skoplju će ubuduće biti recipročan njihovom odnosu prema Srbiji”, naveo je Dačić u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Zaev kome je danas predsednik Makedonije uručio mandat za sastav nove vlade rekao je jutros u intervjuu za regionalnu TV N1 da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji, ali da će se on truditi da ima dobre odnose sa zvaničnim Beogradom.

“Vidite, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom ‘makedonskom scenariju’. Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji”, rekao je Zaev.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here