Home POLITIKA Savetnik Tomislava Nikolića postaje direktor Kulturnog centra u Parizu

Savetnik Tomislava Nikolića postaje direktor Kulturnog centra u Parizu

SHARE

Foto: 021.rs

Savetnik aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Radoslav – Lale Pavlović, kandidat je za direktora Kulturnog centra u Parizu.
Kako piše Blic, ovo je samo deo šireg dogovora po kojem bi aktuelnog ambasadora Rajka Ristića, kojem ističe mandat i koji je pozvan na konsultacije u Srbiju nakon što je sud u Francuskoj odlučio da Ramuša Haradinaja ne izruči Srbiji, trebalo da zameni bivši ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.
To bi praktično značilo da dvojica najbližih saradnika predsednika Srbije idu u Pariz. I ukoliko se plan realizuje, Mrkić će, kako stoji u hijerarhiji, kao ambasador biti nadređeni Pavloviću.
Nikolić pokušava sve svoje bliske saradnike da zbrine dok je još na funkciji. O tome je razgovarao sa novoizabranim predsednikom Vučićem i, koliko nam je poznato, mesta će biti za Mrkića i Stanislavu Pak, dok je pitanje gde će biti razmešteni ostali iz kabineta“, navodi sagovornik beogradskog lista.
Kulturni centar u Parizu je san brojnih diplomata i ljudi iz sveta kulture jer podrazumeva život u centru Grada svetlosti za dobru deviznu platu, uz malo posla.
Kako piše “Blic”, zgrada KIC-a nalazi se na idelnom mestu u Parizu, u središtu pešačke zone u ulici San Martin, preko puta jednog od najvećih svetskih muzeja savremene umetnosti “Žorž Pompidu”. Kao državna institucija, KIC ima zadatak da stranu javnost upoznaje sa političkim, kulturnim, naučnim i ostalim sadržajima, kao i našom baštinom i aktuelnim stvaralačkim dostignućima, u cilju afirmacije i ugleda zemlje u svetu. Na čelu KIC-a trenutno je Slavica Petrović, koja je i pre imenovanja ispunjavala uslove za penziju.
Izvor: 021
Autor: Blic
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here