Home POLITIKA Dodik: Opozicija će proći kao bos po trnju

Dodik: Opozicija će proći kao bos po trnju

SHARE

Predsednik Republike Srpke Milorad Dodik, komentarišući zahteve opozicije za smenu Vlade RS, ocenio je da ta inicijativa neće proći u Narodnoj skupštini RS, jer opozicioni blok nema većinu.

“Opozicija će proći kao bos po trnju”, rekao je on, optuživši Savez za promene za neuspehe vlasti na državnom nivou.

Na pitanje da li SNSD ima skupštinsku većinu za prodaju državnog kapitala Rudnika “Ljubija” firmi “Izraeli investment grup”, s obzirom da je DNS, njihov koalicioni partner najavio da neće podržati prodaju, on je rekao će se tek videti da li će imati dovoljan broj poslanika.

Dodik tvrdi da pitanje “Ljubije” neće ugroziti vladajuću koaliciju, ali da bi prodaja rudnika obezbedila finansijska sredstva za povećanje penzija i podsticaje za poljoprivrednike

Podsetimo, predstavnici opozicionog Saveza za promene u Republici Srpskoj (RS) potvrdili su da će sutra zvanično u Narodnoj skupštini RS podneti inicijativu za smenu vlade Željke Cvijanović.

loading...

Opozicija tvrdi da je pripremila oko dve stotine stranica materijala, u kojima su sadržani zvanični podaci institucija RS, koji govore zbog čega Vlada Željke Cvijanović treba da bude smenjena.

Dodik: Jednog dana održaće se referendum o samostalnosti RS

Predsednik Republike Srpske je izjavio i da je potpuno uveren da će se jednog dana održati referendum o samostalnosti Republike Srpske, jer je Bosna i Hercegovina “hirbid koji ne funkcioniše”.

“Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je imao dugoročnu viziju kada je govorio o tome. Nismo propagirali da ćemo uzeti oružje i nešto učiniti. Da li će se to desiti 2018. ili 2028. godine, to uopše nije važno s stanovišta nacionalnog i državnog interesa”, rekao je on novinarima u Banjaluci.

Sabor SNSD-a je prošle godine doneo Deklaraciju o samostalnoj i slobodnoj RS, kojom je najavio raspisivanje referenduma o samostalnosti RS 2018. godine, ako do tada, kako je navedeno, “ne bude vidljivih rezultata uspostavljanja pozicije RS u skladu sa Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom”.

Usvajanje ove deklaracije SNSD-a, čiji je Dodik lider, bio je jedan od razloga da se predsednik RS nadje na američkoj “crnoj listi”.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here