Home POLITIKA Pokret "7 zahteva": Protest na dan inauguracije Vučića

Pokret "7 zahteva": Protest na dan inauguracije Vučića

SHARE

Pokret “7 zahteva” će organizovati protest na dan inauguracije Aleksandra Vučića, najavljeno je večeras.

Kako se navodi dalje u saopštenju, vlast namerno ne želi da obznani tačan dan i mesto inauguracije, “jer zna da ćemo reagovati”.

“Skup će najverovatnije biti održan 31. maja, jer tada zvanično Tomislavu Nikoliću ističe mandat. No, ukoliko se inauguracija desi u narednih nekoliko dana juna meseca, izlazimo na ulice tada”, najavili su u ovom Pokretu. Pokret navodi da je u kontaktu sa predstavnicima brojnih udruženja i organizacija iz zemlje koje poziva da im se pridruže na protestu.


“Izlazimo da protestujemo protiv Vučićeve inauguracije zato što ne zaboravljamo da je on rekao da će biti “veći MMF od MMF-a” i da je to jedino obećanje koje je ispunio, a koje je običnim ljudima u Srbiji smanjilo plate i penzije ili ih ostavilo bez posla. Izlazimo da protestujemo i zbog toga što znamo da su političari nesposobni da Srbiji ponude išta drugačije od siromaštva, poniženja i beznađa. Nova nada za našu zemlju gradi se kroz borbu za drugačije društveno uređenje, kroz borbu za prosperitet naroda, a ne za neku od postojećih partija”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here