Home POLITIKA Dačić Haradinaju: “Skrati jezik”, Alijansa Dačiću: “Ordinarni prevarant”

Dačić Haradinaju: “Skrati jezik”, Alijansa Dačiću: “Ordinarni prevarant”

SHARE

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije poručio je danas Ramušu Haradinaju, lideru Alijanse za budućnost Kosova da “skrati jezik”, a iz ove stranke mu je odgovoreno da je “ordinarni prevarant”.

Dačić je izjavio da je bivši šef Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijam Voker radio planski deo posla na “stvaranju albanske države na teritoriji Srbije”, “a sada vidimo da je to zapravo koncepcija velike Albanije o kojoj govori bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj”.

On je u Novom Sadu to rekao komentarišući izjavu Haradinaja da ako “Srbija u svom ustavu i dalje bude imala Kosovo i Metohiju, onda bi Kosovo trebalo da odgovori recipročnim merama i u svoj ustav stavi jednu trećinu teritorije Srbije”.

“Haradinaj je samo dovoljno glup da o toj koncepciji na glas govori, a svi oni tajno to misle i tajno na tome rade. Ali hvala mu što je rekao, da ceo svet može da vidi šta je njihova koncepcija”, rekao je Dačić novinarima.

On je kritikovao “ceo svet” što o ovakvim stvarima ćute i što su “gluvonemi kada je Srbija u pitanju” i zapitao šta bi se desilo kada bi Srbija slične stvari govorila u kontekstu Bosne i Hercegovine, jer je uz njega stajao ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

loading...

“Ja bih Haradinaju savetovao da skrati jezik, zato što njegove žrtve… njima nije samo skraćivao jezik, nego ih je ubijao. A Niš može da vidi, kao što ste čuli, samo u zatvoru”, dodao je Dačić.

Time je Dačić aludirao na jučerašnju izjavu potpredsednika Vlade Srbije i ministra policije Nebojše Stefanovića istim povodom, koji je Haradinaju poručio da “Niš može da vidi samo iz niškog okružnog zatvora i to – iznutra”.

Uputstva srpskim diplomatama su, kako je Dačić objasnio, da o ovome govore u celom svetu, “bez ustručavanja i milosti”.

Alijansa za budućnost Kosova: Dačić je ordinarni prevarant

Na ove izjave reagovala je  Alijansa za budućnost Kosova koja je ocenila da je njen lider Ramuš Haradinaj “heroj svoje zemlje”, a da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić “ordinarni prevarant”.

“Kažemo Dačiću da nisu ništa mogle da učine ni pretnje njegovog šefa (Slobodana) Miloševića, koji je izazvao nekoliko stotina hiljada žrtava na Kosovu u svim delovima bivše Jugoslavije, a kamoli jedan ordinarni prevarant kakav je Dačić”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Ramuš Haradinaj heroj svoje zemlje i naroda, dok su “Dačić u drugi kao on sramota samog srpskom naroda”.

Izbori na Kosovu su raspisani za 11. juni.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here