Home DRUŠTVO Ruski vatrogasni kamioni mesecima u garaži jer nisu registrovani

Ruski vatrogasni kamioni mesecima u garaži jer nisu registrovani

SHARE

18 specijalnih vatrogasnih kamiona koje je Srpsko-ruski humanitarni centar donirao niškoj policiji, već mesecima se ne koriste jer im je istekla registracija a nije produžena.

Na proslavi 5 godina rada Srpsko-ruskog centra, na kojoj je, između ostalih zvaničnika, prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanja, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin, na poligonu je prikazana i vežba spasavanja i gašenja požara u kojoj su korišćeni ruski vatrogasni kamioni.

Međutim, u slučaju prave vanredne situacije ovi kamioni ne bi mogli dalje dalje od poligona, jer im je još pre nekoliko meseci istekla registracija.

Direktor Srpsko-ruskog centra Bojan Glamočlija navodi kako on nema nikakvu odgovornost u vezi sa ovim, jer je Centar te kamione predao Ministarstvu na korišćenje.

Ta vozila se koriste se u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pri Sektoru za vanredne situacije. Tako da su oni trenutno korisnici, a zašto ih ne registruju, ja stvarno ne znam – kazao je Glamočija.

Zašto su kamioni neregistrovani već mesecima, da li će i kada biti, novinarima Južnih vesti iz MUP-a nije odgovoreno ni posle nekoliko dana upornih novinarskih pokušaja.

Podsetimo, i nekoliko kamiona koje godinama koristi Vatrogasno-spasilačka jedinica Niš nisu registrovani.

loading...

Niški vatrogasci tvrde da im je komandir rekao da ih koriste na sopstvenu odgovornost, ali su oni to odbili, zbog čega su ova vozila van upotrebe.


Poverenik naložio Ministarstvu da dostave dokumenta o vatrogasnim kamionima na terotiriji Niša

Iako su novinari Južnih vesti još decembra prošle godine zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja tražili spisak svih vatrogasnih vozila, sa tehničkim karakteristikama i datumom proizvodnje i registracijom, Ministarstvo unutrašnjih poslova odbija da dostavi ove podatke.

Međutim, Poverenik za informacije od javnog značaja, nakon žalbe novinara, pokrenuo je postupak protiv Ministarstva, naloživši im da dostave sve tražene podatke.

Ministarstvu se nalaže da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 5 dana od dana prijema rešenja, novinarima dostavi spisak svih vozila, kao i dokumente iz kojih se mogu saznati informacije o tipu vozila, registraskim oznakama i godini proizvodnje – navodi se u rešenju.

Podsetimo, novinari Južnih vesti  od Ministarstva nisu dobili odgovor ni na pitanja da li će se sanirati zgrada Vatrogasnog doma u Nišu, koja se, prema rečima vatrogasaca, nalazi u “očajnom stanju”

Izvor: Južne vesti

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here