Home POLITIKA Haradinaj: Ako Srbija ostavi Kosovo u Ustavu, mi ćemo trećinu Srbije

Haradinaj: Ako Srbija ostavi Kosovo u Ustavu, mi ćemo trećinu Srbije

SHARE

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da ako Srbija u svom ustavu i dalje bude imala Kosovo i Metohiju, onda bi Kosovo trebalo da odgovori recipročnim merama i u svoj ustav stavi jednu trećinu teritorije Srbije.

“Mi nećemo dozvoliti da nas gazi loš sused. Nama su uzeli Niš i Toplicu”, rekao je Haradinaj.

On je istakao i da je bio žrtva igara Srbije i da je u Francuskoj ostao više od tri meseca, pošto je bio priveden po međunarodnoj poternici Srbije, koja ga sumnjiči za ratne zločine 1998. i 1999. godine.

“Treba da pokažemo EU i posebno Americi da mi nismo narod kojem se neko može rugati”, rekao je Haradinaj i dodao da se to više ne sme dozvoliti.

Ocenio je da u rešavanju ovih tema Evropa ne čini ništa.

loading...

“Ja sam zahvalan Berlinu, koji je ima jasan stav prema meni, ali kada je u pitanje Brisel, njegov stav je bio nepravedan. EU ne može da ubedi strane da donesu odrečne odluke. Ovde treba da se uključi i Amerika i da pokaže Srbiji gde joj je mesto. Albanci nemaju gde da idu. Ukoliko Srbija želi da bude dobro sa nama, onda treba da se dobro ponaša”, rekao je Haradinaj.

Za Nikolića Haradinaj „besni pas“; Stefanović mu nudi pogled iz niškog zatvora

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Ramuš Haradinaj, pošto je odlobođen u Francuskoj, misli da nikada neće biti kažnjen.

“Haradinaj je pas koji je osetio ukus ljudskog mesa i mora da bude kažnjen, da mu besna pena ne bi i dalje curila na usta. Mi smo spremni da odbranimo svakoga, i sve što nam je Ustavom povereno na čuvanje”, naveo je Nikolić za “Novosti”.

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović poručio je da Ramuš Haradinaj Niš može da vidi samo iz niškog okružnog zatvora i to – iznutra.

“To je jedino što može od Niša da vidi, izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom”, rekao je Stefanović povodom izjave Haradinaja da će trećinu Srbije, ako iz Ustava ne izbriše Kosovo, uvrstiti kao kosovsku teritoriju u kosovski ustav, počevši od Niša.

Izvor: N1, B92, Beta

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here