Home POLITIKA Ambasador Srbije se vraća u Francusku

Ambasador Srbije se vraća u Francusku

SHARE

Ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić, povučen iz Pariza na konsultacije zbog odluke francuskog suda da ne izruči Haradinaja, vraća se na dužnost u Pariz.

Kako je izjavio ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, u Francuskoj su se dogodile promene, izabran je novi predsednik, zbog čega je doneta odluka da Ristić bude vraćen u Pariz.

“Međutim, dogodile su se promene u Francuskoj, predsednik čija je inauguracija u nedelju. Odlučili smo, i danas će se naš ambasador vratiti na redovne dužnosti u Parizu”, rekao je Dačić.

Kako je Dačić istakao, Srbija ostaje pri tome da bi Haradinaj trebalo da da bude izručen Srbiji ili da mu se sudi u Francuskoj, jer, kako kaže, postoji dovoljno dokaza da je počinio zločine.

On je dodao i da je srpski ambasador pozvan na prijem koji organizuje gradonačelnik Pariza u čast novoizabranog presednika.

loading...

Ministar je ponovio da Srbija ostaje pri ranijim stavovima da bi Haradinaj trebalo da da bude izručen Srbiji ili da mu se sudi u Francusko, dodavši da će odluka francuskog suda ostaviti beleg na odnose dve države.

“To će ostaviti beleg na naše odnose naročito za one za koje želimo da budu odnosi strateškog parterstva”, rekao je Dačić.

Podsetimo, povodom odluke Apelacionog suda u Kolmaru, kojom je odbijen zahtev Republike Srbije za ekstradiciju Ramuša Haradinaja, Vlada Srbije je donela odluku da uputi protesnu notu Francuskoj i povuče ambasadora Srbije u Parizu na konsultacije.

Izvor: B92,Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here