Home POLITIKA Političko blato ili stanje bezbednosti u državi

Političko blato ili stanje bezbednosti u državi

SHARE

Veselin Milić načelnik Policijske uprave za Grad Beograd negirao je tvrdnje da ima saznanja o navodnim vezama vrha vlasti sa organizovanim kriminalom. Milić je tako reagovao na pitanja koja je javno uputio pokret Dosta je bilo, koji je između ostalog pitao šta se dešava sa istragom u vezi sumnji da je na šefa beogradske policije pripreman atentat.

Pokret Dosta je bilo izneo je tvrdnju da su Veselin Milić i inspektori kriminalističke policije ušli u trag i, kako navode u svom saopštenju, “prikupili dokaze o organizovanom kriminalu u koji je uključen vrh vlasti”.

Negirajući ove tvrdnje, Milić je ocenio da pokret „Dosta je bilo“pokušava da ga uvuče u političko blato lažnim i tendencioznim insinuacijama.

Povodom zahteva pokreta da se javnosti saopšte rezultati istraga više slučajeva koji su bili u centru medijske pažnje, šef beogradske policije Veselin Milić upućuje ih na tužilaštvo.

“Pošto govore o pojedinim istragama koje vodi Policijska uprava za Grad Beograd, želeo bih da ih upoznam da se sve radnje preduzimaju isključivo po nalogu nadležnog tužilaštva i da će javnost o detaljima biti obaveštena tek kada one budu završene. Ni do sada nismo govorili o istragama koje su u toku, pa nećemo ni ubuduće“, navodi se u saopštenju Veselina Milića.

loading...

Pokret Dosta je bilo u svom saopštenju tvrdi da imaju dokaze koji ukazuju da je “ugrožena bezbednost šef beogradske policije zbog njegovih saznanja o vezama braće Vučić sa organizovanim kriminalom”.

Oni zato zahtevaju da se rasvetli slučaj “planiranja atentata” na Veselina Milića, što nikada nije zvanično potvrđeno već je saopšteno samo da su petorica crnogorskih državljana uhapšena, što je Kurir doveo u vezi sa atentatom na Milića.

DJB traži i da tužilaštvo profesionalno završi istragu ubistva Aleksandra Stankovića, jednog od vođa navijača Partizana koji je ubijen u novembru prošle godine u mafijaškom obračunu, kao i okončanje istrage pronalaženja arsenala oružja u Jajincima u blizini porodične kuće Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta, Insajder

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here