Home DRUŠTVO Miloš Vučević izigrao zakon i nalog inspekcije

Miloš Vučević izigrao zakon i nalog inspekcije

SHARE

О новим постављењима инспекција може да да своје мишљење, па ћемо видети: Милош Вучевић, Фотограф: Град Нови Сад

10.05.2017

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изиграо је налог Управне инспекције да смени начелника Управе за инспекцијске послове Владимира Балабана и његовог заменика Дејана Шијака тако што им је заменио места, односно функције, сазнаје Пиштаљка.

Потврду ове информације Пиштаљка је добила од Вучевића, који је на питање новинара да ли су и ова нова решења Градског већа којима су Балабан и Шијак ротирали своја места незаконита, као што су била претходна, лежерно одговорио: „Ми смо поступили у складу са законом и по налогу инспектора, а о новим постављењима инспекција може да да своје мишљење, па ћемо видети“.

loading...

Уместо да их склони са функција на које су незаконито постављени, Градско веће је Дејана Шијака пребацило са места заменика начелника новосадске инспекцијске управе на место начелника, а његовог досадашњег шефа Владимира Балабана на место заменика начелника. На овај начин обесмишљен је налог инспекције по коме је та двојица функционера требало да буду смењена још у јануару ове године због тога што су постављени мимо закона, односно без потребних квалификација, радног искуства и конкурса, о чему је Пиштаљка већ писала.

Наиме, за позиције начелника и заменика начелника Управе за инспекцијске послове потребно је пет година искуства на раду у вези са инспекцијским пословима, па је и ново решење о рокади функција Балабана и Шијака једнако незаконито јер они ни сада не испуњавају те услове нити су постављени на функције после спроведеног конкурса. Балабан је првобитно на функцију постављен 10. октобра 2012. године, а Шијак крајем 2014. године.

Против дојучерашњег начелника новосадске инспекцијске управе Владимира Балабана у току је поступак за злоупотребу службеног положаја. Рочишта пред судом у овом поступку већ два пута су одлагана јер се оптужени Балабан није појављивао из „здравствених разлога“.

На незаконитости и корупцију у Управи за инспекцијске послове Новог Сада указали су узбуњивачи уз ове управе Марија Беретка и Зоран Пандуров који су против Града Новог Сада добили спорове у вези са узбуњивањем. Виши суд у Новом Саду утврдио је да су Марија Беретка и Зоран Пандуров претрпели штетне радње од својих шефова, управо Владимира Балабана и Дејана Шијака, због чега је граду наложено да им исплати одштету од 100.000. динара, односно 180.000.динара. Марија Беретка је уз помоћ Зорана Пандурова указивала на то да њен шеф Владимир Балабан и његови сарадници укидају прекршајне налоге привилегованим власницима возила паркираним на зеленим површинама, да фалсификују податке како би службене аутомобиле приказали као приватне због блаже казне, као и да предмете држе у фиокама до застаревања. На суђењу Марије Беретке против Града Новог Сада инспектор новосадске криминалистичке полиције Дејан Кораћ је посведочио да су он и његове колеге по Береткиној пријави извршили претрес у Управи за инспекцијске послове и да су тамо открили „класично кривотворење документације“.

IZVOR PIŠTALJKA.RS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here