Home DRUŠTVO Sudije pokazale “žuti karton” Zvezdi i Partizanu

Sudije pokazale “žuti karton” Zvezdi i Partizanu

SHARE

Sudijska komisija FSS apelovala je na rukovodstva Crvene zvezde i Partizana da ne traže alibi za eventualne neuspehe, već da se okrenu sebi i radu u klubovima. Saopšteno je i da je formirana Etička komisija koja će se ubuduće baviti pritiscima i napadima na sudije.

“Apelujemo na rukovodstvo dva naša najveća kluba da ne traže alibi za svoje eventualne neuspehe, već da se okrenu sebi i radu u svojim klubovima. Ovakvim svojim delovanjem oni nanose štetu sudijskoj organizaciji, kao i svim klubovima naše elitne lige.

“Istovremeno, ovim putem obaveštavamo javnost da je FSS formirao Etičku komisiju koja će se ubuduće baviti ovakvim pritiscima i napadima, odnosno slučajevima koji štete srpskom klupskom fudbalu”, navodi se u saopštenju Sudijske komisije.

Sudijska komisija FSS je navela da je bila primorana da reaguje suočena sa rečnikom i uvredama “koje ne idu uz funkciju direktora jednog velikog kluba”.

 

Vazura: Smešne priče

 

loading...

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura rekao je da sve što je danas saopštila Sudijska komisija može lako da se proveri.

“Smešne priče. Tehnika je otišla toliko daleko da veoma lako može da se proveri da li sam nekoga zvao. Te sudije lično uopšte ne poznajem”, rekao je Vazura agenciji Beta.

Vazura je najavio da će Partizan kao klub reagovati povodom optužbi Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

 

Terzić je prethodno na konferenciji za novinare rekao da su “lopovi oteli titulu” Zvezdi i direktno optužio pojedine sudije da su uticale na loše rezultate tog kluba u nekim utakmicama.

“Pitamo, najpre, direktora Crvene zvezde ko je od njegovih saradnika ulazio u svlačionicu i vršio pritisak na sudije tokom poluvremena utakmice četvrtfinala Kupa Srbije izmedju njegovog kluba i Mladosti iz Lučana? Ko je od njegovih službenika zvao glavnog sudiju meča Napredak – Crvena zvezda, odnosno zašto su ponovo njegovi ljudi vršili pritisak, pre meča, na arbitra utakmice Voždovac – Crvena zvezda?”, piše u saopštenju Sudijske komisije.

Pitanja su upućena i direktoru Partizana, a povodom optužbi na račun sudija na zvaničnoj klupskoj televiziji.

“Pitamo i direktora Partizana ko je ispred kluba zvao glavnog sudiju meča četvrtfinala Kupa Srbije između Voždovca i Partizana? Ko je u ime kluba zvao i sudiju utamice Partizan – Radnik? Kako je moguće da jedan veliki klub dozvoli transparent sa telefonskim brojevima sudija i objavu njihovih lica na svojoj zvaničnoj televiziji, svesno stvarajući pritisak i medijsku hajku protiv članova sudijske organizacije”, navodi se u saopštenju Sudijske komisije FSS.

Izvor: B92, Beta

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here