Home POLITIKA Protest protiv diktature 12. maja

Protest protiv diktature 12. maja

SHARE

Protest protiv diktature održaće se 12. maja 2017. u 18 časova ispred Narodne skupštine RS, najavljeno je u eventu facebook stranice “Protiv diktature”.

– Ne stajemo dok se naš glas ne bude čuo dovoljno glasno, dok nas ne čuje cela Srbija, dok ne nadjačamo tišinu medija! Dođite i podržite svoje mišljenje, i borite se za svoju budućnost! Ponesite pištaljke, transparente, megafone i ostalu opremu za protest. Vidimo se u petak u 18 časova i posle se organizujemo ubrzo opet i opet i opet. Sva manja mesta se mole da organizuju svoj event kad njima odgovara i rade isto u svom mestu. Sad je sve na nama! I Sloba je dobio izbore, to treba da zapamtite! #protivdiktature , – rečeno je na pomenutoj facebook stranici.

Organizatori mole da se pažljivo pročitaju preporuke o ponašanju na studentskom protestu:

1. Naš protest je dostojanstven i nenasilan. Mi smo ti koji koristimo Ustavom garantovana prava. Nemojte sa sobom nositi bilo kakve predmete koji mogu da posluže za gađanje policije i institucija pored kojih prolazimo, koji mogu da izazovu bilo kakve povrede.

2. Policajci nam nisu ništa krivi. Nemojte ih gađati, omalovažavati i psovati. To su naši sugrađani, isto tako ogorčeni na bitange iz vladajućih klase. Pokažite im da smo na istoj strani. Ukoliko dođe do masovne policijske intervencije, ostanite mirni, nemojte uzvraćati na silu silom. Dovoljno je da svi sednemo.

loading...

3. Moguća je pojava provokatora. Te osobe će bez povoda pokušati da izazovu incident, kako bi protest postao nasilan. Ako primetite takve osobe, sumnjive predmete, neobično ponašanje odmah prijavite ili studentskim koordinatorima koji su tu negde oko vas ili policiji. Moguć je i susret sa simpatizerima vladajućih stranaka. Ne nasedajte na provokacije. Bolji smo od njih!

4. Spomen-pano sa kosovskim žrtvama nemojte dirati. Nikako ga nemojte cepati ili uništavati. Ukoliko primetite da to neko radi, odmah ga prijavite. Mi smo se okupili drugim povodom, imamo druge ideje i ciljeve. Kosovsko stradanje je i naše. Mi to poštujemo.

5. Ukoliko nekome u masi pozli ili se povredi, odmah tu osobu izvucite na otvoreno radi pružanja neophodne pomoći.

6. U toku šetnje uvek vodite računa o saobraćaju i vozilima koja prolaze pored nas. Ako naiđete na nervozne vozače, nemojte lupati po kolima ili ulaziti u rasprave.

7. Ukoliko vam prilaze novinari, ljubazno im odgovorite na sva pitanja. Mi nemamo šta da krijemo.

– Zapamtite, na sve načine će pokušati da nas zaplaše i onemoguće slobodno izražavanje bunta protiv tiranije i diktature. Mi na to imamo pravo. To je naša obaveza. Pobeda je naša – navode “Protiv diktature”.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here