Home DRUŠTVO Otkazuje se prodaja zemljišta u Novom Sadu na kome je parkić

Otkazuje se prodaja zemljišta u Novom Sadu na kome je parkić

SHARE

Licitacija za prodaju tog zemljišta bila je zakazana za sredu, 10 maj.

“Nakon konsultacija sa članovima Gradskog veća i predstavnicima stručne javnosti, smatram da je potrebno da još jednom razmotrimo odluku o prodaji te gradske parcele od 1.500 kvadrata preko puta napuštene kasarne Arčibald Rajs”, saopštio je gradonačelnik Vučević.

Vučević je podsetio da su u toku i razgovori sa republičkim ministarstvima o izmeštanju Univerzitetskog kampusa u Novom Sadu u prostorije te kasarne, kao i da zbog toga treba urbanistički svrsishodno rešiti potez Futoške ulice gde se svi ti objekti, ali i parkić nalaze.

“Gradska uprava vodi odgovornu politiku na dinamičnom razvoju i komunalnom opremanju grada, uz očuvanje zdravog životnog okruženja,“ piše između ostalog u gradonačelnikovom saopštenju.

Najavio je da će grad uskoro početi i realizaciju projekta podizanja parka površine 3,5 hektara između Nove Detelinare i Novog naselja.

loading...

“To je jedan od najskupljih placeva na teritoriji Novog Sada, a umesto rugla od deponije, sada će biti pretvoren u nova pluća Novog Sada”, dodao je Vučević.

Nekoliko stotina građana iz šireg centra Novog Sada organizovali su juče protest zbog, kako su naveli, namere gradskih vlasti i Naftne industrije Srbije (NIS) da “unište još jedan park” zbog proširenja postojeće benzinske stanice NIS-a.

Izvor: Beta

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here