Home DRUŠTVO Ministarstvo prosvete se neće baviti peticijom za reviziju Darvinove teorije

Ministarstvo prosvete se neće baviti peticijom za reviziju Darvinove teorije

SHARE

Ministarstvo prosvete se neće baviti peticijom za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama, izjavio je ministar Mladen Šarčević.

Šarčević je za izdanje Danasa za utorak rekao da se bilo koja naučna istina ili nova teorija, a naročito one koje su od svetskog značaja, ne mogu uvoditi tek tako, bez međunarodne potvrde.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević rekao je da je peticija stigla na Univerzitet i da će zbog velikog interesovanja javnosti biti na dnevnom redu neke od narednih sednica Senata.

“Nevezano za to ko su potpisnici, zna se da se naučne teorije potvrđuju ili odbacuju na naučnim skupovima i u naučnim časopisima, a nikako peticijama i raspravama u javnosti”, kazao je rektor za Danas i dodao da bi bilo neprihvatljivo da tu tematiku razmatraju ljudi koji se bave nekm drugim oblastima.

Podsetimo, peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i fakultetima, koju je potpisalo 166 pojedinaca, upućena je Odboru Skupštine Srbije za obrazovanje, Ministarstvu prosvete, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i senatima univerziteta.

loading...

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za nauku i obrazovanje Muamer Zukorlić izjavio je u petak, 5. maja, da učenicima i studentima treba da budu dostupne sve teorije o razvoju sveta i čoveka – kako naučne, tako i kreacionističke.

Najavio je da će se peticija za reviziju izučavanja Darvinove teorije naći pred članovima tog odbora u nekom “narednom razumnom periodu”.

Izvršni odbor Srpske аkаdemije nаukа i umetnosti, danas je saopštio da su peticiju zа reviziju izučаvаnjа teorije evolucije u školаmа i nа fаkultetima u Srbiji potpisala dva člana SANU, a ne 52 akademika, kako su naveli autori peticije.

Izvor: Beta

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here