Home POLITIKA Đukić Dejanović: Tončev može da napusti SPS

Đukić Dejanović: Tončev može da napusti SPS

SHARE

Socijalisti se ne plaše rasprave i kritike, tvrdi za Danas Predrag Marković

“Ako se Novici Tončevu ne dopada u Socijalističkoj partiji Srbije, trebalo bi da je napusti, jer članstvo u stranci nije obavezno.

Međutim, Tončev i njegove izjave neće biti tema sednice Predsedništva socijalista, a postoji mogućnost, ukoliko to neko predloži, da se on samo nađe pod rubrikom razno”, kaže za Danas Slavica Đukić Dejanović, zamenica predsednika SPS, reagujući na tvrdnje Tončeva da je u SPS rasulo. Tončev je, naime, u razgovoru za naš list naveo da su socijalisti izgubili identitet, da im preti pad ispod cenzusa i da će stranku i Dačića uništiti poltroni koji pričaju prazne bajke, čuvajući sopstvene privilegije.

Đukić Dejanović ističe da to što Tončev govori jednostavno nije tačno, ali svako ima pravo da pogrešno shvati političku realnost, pa i on. Ona napominje da je tačno da socijalisti učestvuju u vlasti, da sarađuju sa SNS, ali da imaju sopstveni program i sopstveni identitet, koji će i ubuduće čuvati.

“O partiji negativno govore svi oni koji koji imaju pogrešno prepoznavanje političke situacije, ili imaju nesigurnost da pred svojim drugovima unutar partije kažu primedbe koje imaju. U slučaju Tončeva to je verovatno kombinacija obe ove činjenice “, ističe Đukić Dejanović. Ona dodaje da je obavezna samo osnovna škola, ali da partija nije i da bi svi kojima je tesno u SPS trebalo da idu.

“Sama činjenica da Novica Tončev priča šta mu padne na pamet, govori o samopouzdanju SPS. To je partija koja se ne plaši rasprave i kritike”, ističe Predrag Marković, potpredsednik SPS, za Danas, dok predsednik Izvršnog odbora SPS Đorđe Čabarkapa zamera Tončevu što o partijskim stvarima ne debatuje u partiji, već za to koristi medije.


loading...

Na primedbu Tončeva da socijalisti polagano postaju frakcija naprednjaka, da su na neki način već utopljeni u SNS, ali ne kao cela partija, već kroz nekoliko funkcionera kojima život i politička sudbina zavise od SNS, Čabarkapa kaže da to naprosto nije tačno.

“Mi imamo odlične odnose sa SNS. Prema nama se odnose kao prema ravnopravnom partneru, čije stavove uvažavaju. Ton takvom odnosu daju Vučić i Dačić. U ovim izborima se pokazalo, a to je činjenica, da su odnosi između članova rukovodstva dve stranke sve bolji i bolji i da smo zajedno radili u korist zajedničkog kandidata. Problem postoji u pojedinim opštinama i to pre svega zbog međusobnih, ličnih odnosa vodećih ljudi SPS i SNS. Nastojimo da zajednički rešimo te probleme, ali jedan po jedan. Najsvežiji pozitivan primer je Gornji Milanovac, gde smo u proteklom periodu uspostavili dobre odnose, a posle smo i formirali zajedničku vlast. To ćemo raditi i u drugim sredinama. Sve otvoreno, transparentno i u korist naše partije i zajedničke saradnje, a ne bilo kojeg pojedinca”, ističe Čabarkapa za Danas.

 

Rejting

 

U SPS ističu i da nisu tačne tvrdnje da je rejting SPS pao sa 13 na sedam odsto i da im preti pad ispod cenzusa. Napominju da nema pada rejtinga i da to potvrđuju rezultati lokalnih izbora u Vrbasu, Odžacima, Kovinu, Zaječaru… To je, kako navode, više nego što su u tim opštinama socijalisti osvojili na parlamentarnim izborima prošle godine.

 

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here