Home POLITIKA Ambasador Srbije u Libiji Potežica teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Tunisu

Ambasador Srbije u Libiji Potežica teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Tunisu

SHARE

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica teško je povređen u saobraćajnoj nesreći u Tunisu i trenutno je hospitalizovan u bolnici u Susu, saoštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo zdravlja Tunisa pruža svu moguću pomoć u lečenju ambasadora Potežice, kao i ambasada Srbije u Tunisu, navodi se u saopštenju.

Zbog teškog zdravstvenog stanja Potežicu je obišao generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović.

Zanimljivo je da se u saopštenju naglašava da je Potežica bio na odobrenom službenom putu ‎za Tunis, neophodnom za funkcionisanje ambasade u Tripoliju.

Ambasador Potežica je pažnju javnosti privukao nakon otmice i naknadnog stradanja u bombardovanju dvoje zaposlenih u Ambasadi Srbije u Libiji.

loading...

Sve evropske zemlje, pa i SAD, povukle su svoje ambasadore iz Libije do 2014, a Srbija je odlučila da zadrži diplomatsko predstavništvo u toj zemlji do danas, iako su neposredno nakon tragedije predstavnici vlasti najavili da će ambasada biti  izmeštena.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je početkom prošle godine najavio je na javnom servisu da će Oliver Potežica biti povučen sa mesta ambasadora u Libiji, ali to se do danas nije desilo. Ambasador u Libiji Oliver Potežica, za kog se verovalo da je bio meta otmičara, nekoliko sati je odgovarao je pred radnom grupom Ministarstva spoljnih poslova na pitanja o okolnostima otmice.

Prema saznanjima Insajdera, pokazalo se da je bilo propusta. Put na koji su krenuli ambasador s porodicom i dvoje službenika Ambasade nije bio najavljen Ministarstvu spoljnih poslova.

Izveštaj radne grupe nije objavljen, iako je to bilo najavljeno. Nakon pogibije službenika Ambasade premijer Aleksandar Vučić nije isključio mogućnost da je trgovina oružjem jedan od motiva za otmicu.

Izvor: Beta

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here