Home POLITIKA Vučić: Na čelu Biroa za bezbednost će biti profesionalac

Vučić: Na čelu Biroa za bezbednost će biti profesionalac

SHARE

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ima više kandidata koji bi mogli da ga zamene na funkciji šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, ali da je sigurno da će to biti “profesionalac koji će se tim poslom ozbiljno baviti”. On je u intervjuu za televizija Prva rekao i da će nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić obavljati “neku odgovornu funkciju”.

Vučić je rekao i da očekuje da će doći do dogovora Rusa i Evropljana oko gasa što je, kako je rekao, za Srbiju odlična vest. On je dodao da nećemo biti razvijena zemlja dok ne budemo trošili pet milijardi kubnih metara gasa godišnje, a ne dve kao sada.

“Krenula je izgradnja takozvanog Turskog toka. Čini mi se da će dobar deo gasa koji ide ka Turskoj ići ka Bugarskoj i to se više neće nazivati Južni tok, u to sam potpuno siguran. Kako će da se naziva, to ne znamo, ali svakako mora da dođe do dogovora Rusa i Evropljana. Iako o tome niko ne govori, mislim da nismo daleko od toga, što je za Srbiju odlična vest”, rekao je Vučić.

Premijer je izrazio i zabrinutost zbog ideje o velikoj Albaniji, tenzija u Bosni i Hercegovini i sudbine kompanije “Agrokor”.

„Gašić će obavljati neku odgovornu funkciju“

On je dodao i da će nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić obavljati “neku odgovornu funkciju” ali da još ne zna koju.

loading...

Podsetimo, Bratislav Gašić jednoglasno je smenjen sa mesta ministra odbrane februara prošle godine nakon što je premijer Vučić rekao da ne može da ostane na funkciji zbog izjave da “voli novinarke koje lako kleknu”.

Govoreći o situaciji u regionu, Vučić je za televiziju Prva rekao da najviše brine zbog odnosa u BiH.

“Što se tiče odnosa s Albancima, oni su teški ali moramo da razgovaramo i pravimo ambijent za budućnost. Moramo da razgovaramo i sa Hrvatskom i razumem njihovo insistiranje na rešavanju sudbine nestalih, ali i oni pred svojom javnošću moraju govoriti o nestalim Srbima, kojih je mnogo više od Hrvata”, kazao je Vučić.

Komentarišući najave Prištine da će u nastavku Briselskog dijaloga angažovati Martija Ahtisarija i Madlen Olbrajt, Vučić je kazao da će i Srbija imati “svetski poznata” imena na svojoj strani.

“Imena Ahtisarija i Olbrajtove imaju pozitivan ugled u jednom delu sveta ali i mi imamo ljude koji će pomoći našoj strani a nisu manje ugledni”, kazao je premijer dodajući da se format dijaloga se Prištinom može menjati samo konsenzusom.

Vučić: Povećanje plata vojnicima, policajcima, lekarima…

Aktuelni premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksnadar Vučić izjavio je danas da će s nove funkcije insistirati na čvrstoj finansijskoj kontroli i da će “ministra finansija svakoga dana moliti da ne popusta pod pritiscima”.

“Video sam želju za nesputanom potrošnjom novca na poslednjoj sednici Vlade i to me je malo uplašilo, želja da se neki predstave kao bolji ministri i zato ću insistirati na čvrstoj finansijskoj kontroli”, kazao je Vučić za televiziju Prva.

Govoreći o ekonomskoj situaciji i standardu građana, najavio je razgovore sa sindikatima i poslodavcima a prema njegovim rečima, povećanje plata mogu da očekuju zaposleni u administraciji, vojnici, policajci, lekari, medicinske sestre, nastavnici, učitelji, naučni radnici, kao i zaposleni u socijalnom sektoru.

Kinezi dolaze u RTB Bor

Za privatizaciju RTB Bora zainteresovane su, između ostalih, tri kineske kompanije – dve državne i jedna privatna, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Gostujući na televiziji Prva on je rekao da Srbiju i Kinu vezuje mnogo poslovnih planova i najavio večeru sa jednim od najbogatijih kineskih investitora.

Izvor: Beta, Insajder

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here