Home POLITIKA Vučić čestitao Makronu: Nadam se produbljivanju saradnje

Vučić čestitao Makronu: Nadam se produbljivanju saradnje

SHARE

“Čestitam Vam pobedu na predsedničkim izborima sa nadom da ćete tu zahtevnu dužnost obavljati posvećeno i odgovorno na dobrobit Republike Francuske i njenih građana, kao i u korist porodice država Evropske unije kojoj Republike Srbija teži da pripada”, naveo je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije je napisao i da je uveren da će predsednički mandat Makrona značiti “produbljivanje saradnje srpskog i francuskog naroda”.

Nikolić: Nadam se boljim odnosima

Čestitku Makronu je uputio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić porukom da će u Srbiji imati “partnera koji želi da doprinese daljem razvoju i unapređenju naših istorijskih i prijateljskih veza”. “Nadam se da će bilateralni odnosi ubuduće biti bolji”, poručio je Nikolić.

Kandidat centra Emanuel Makron je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj.

Povodom odluke  Apelacionog suda u Kolmaru, kojom je odbijen zahtev Republike Srbije za ekstradiciju Ramuša Haradinaja, Vlada Srbije donela odluku da uputi protesnu notu Francuskoj i povuče ambasadora Srbije u Parizu na konsultacije.

loading...

Državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća je krajem aprila preporzučeno da otkažu planirana službena putovanja u Francusku u naredna tri meseca.

Premije Aleksandar Vučić je tim povodom rekao da je njegova molba zvaničnicima i službenicima u ministarstvima Srbije bila da naredna tri meseca ne putuju u Francusku.

“Ne prekidamo diplomatske odnose, samo kažem ne morate baš da idete na službeni put 90 dana u Francusku”, rekao je Vučić.

Izvor: Insajder

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here