Home POLITIKA Stamatović: Ako nas odbiju, 19.maja dolazimo ispred Vlade Srbije

Stamatović: Ako nas odbiju, 19.maja dolazimo ispred Vlade Srbije

SHARE

Čajetinci podužili rok Ministarstvu građevinarstva za izdavanje građevinske dozvole za gondolu

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, saopštio je da je ta lokalna samouprava odredila 19. maj kao novi rok do kada će čekati da Ministarstvo građevinarstva izda građevinsku dozvolu za izgradnju gondole na Zlatiboru.

Stamatović je, tokom „Svesrpske narodne mobe“ kojom je ta opština 1. maja nastavila izgradnju panoramske žičare – gondole kao izraz protesta zbog odnosa države, najavio da će građani iz svih delova Srbije 9.maja otići ispred Vlade Srbije i na taj način zatražiti dozvolu, ukoliko je ministarstvo ne bude izdalo do 6.maja.

– Usled pozitivnih signala iz resornog ministarstva da će dozvola za izgradnju „Zlatne gondole“ na Zlatiboru biti vrlo brzo izdata, dali smo dodatni rok Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vladi Srbije. Zbog toga karavan autobusa sa Zlatibora 9.maja, ipak, neće stići pred Vladu Srbije, ali ako rezultat bude negativan, sastanak Zlatiboraca i svih koji žele da nam se pridruže, zakazujemo za 19. maj u Beogradu – objasnio je Stamatović.

– Od početka smo bili spremni na dogovor, jer 13 miliona evra koje je Čajetina uložila u gondolu, umesto da se, za ovu godinu dana, otkako nas Vlada opstruiše, već vratilo nama kao investitoru, stoji kao mrtav kapital. Zato smo odlučili da, ako već Vlada neće da pođe svojim građanima, poreskim obveznicima u pohode, mi Zlatiborci, iako nezvani, našoj Vladi dođemo pod prozore – objasnio je Stamatović, podsećajući da „opština Čajetina od Zorane Mihajlović i njenog ministarstva ne traži ništa više već samo običnu građevinsku dozvolu, ili “da nas puste da dišemo”, makar jednako kao što su to omogućili fantomskom projektu “Beograd na vodi” i Zukorliću i njegovom “čardaku ni na nebu ni na zemlji” u Novom Pazaru“.

IZVOR DANAS

loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here