Home POLITIKA Janković: Ne trudim se da se nametnem kao lider opozicije

Janković: Ne trudim se da se nametnem kao lider opozicije

SHARE

Bivši ombudsman i drugoplasirani kandidat na predsedničkim izborima Saša Janković izjavio je da će vrlo brzo formirati politički pokret i da će sarađivati sa svakim ko iskreno deli civilizacijske i demokratske vrednosti koje su u Srbiji ugrožene.

“Sarađivaću sa svakim, bez obzira na veličinu, ko iskreno deli civilizacijske i demokratske vrednosti koje su nam ugrožene i ko ne sarađuje ili ne priželjkuje otvorenu ili prikrivenu saradnju sa sadašnjom vlašću”, rekao je Janković u intervjuu za današnje izdanje lista Blic.

Kada je sredinom aprila najavio osnivanje pokreta Janković je rekao da će u taj pokret ući Nova stranka Zorana Živkovića a da će Demokratska stranka nastaviti da deluje samostalno. Janković je naveo da će pokret učestvovati u svim narednim izborima ali da sebe ne vidi na mestu gradonačelnika Beograda i da za tu poziciju iima puno ljudi koji svojim kvalitetima i sposobnostima prevazilaze njegove

Upitan da li može biti stožer opozicionog delovanja, Janković je rekao da se ne trudi da se nametne kao lider opozicije.

“To pojedinci vide kao nedostatak mog političkog isustva da ‘iskoristim priliku’, a ja kao dokaz da oni ne mogu da promene svoje političke manire koji su sa razlogom prezreni”, naveo je Janković.

On je rekao da će podići potpuno novu političku organizaciju, “a da li će je rukovodstvo starih videti kao protivnika, konkurenciju, naivčinu koju treba iskoristiti ili će se okrenuti iskrenoj saradnji radi smene loše vlasti i Srbije iz pretpolitičkog društva – vreme će pokazati”.

loading...

Govoreći o protestu “Protiv diktature”, Janković je rekao da nije siguran da se protest rasplinuo, već da je utopljen u razočarenje što masovnost, duhovitost, pozitivnost i šetnja nisu zaustavili put ka otvorenoj diktaturi.

“Sutra će se protesti opet pojaviti još silovitiji, a ko zna šta će biti okidač”, rekao je Janković i dodao da režim čini ogromnu štetu zemlji što odbija da shvati koliko je protest iskren i što svoje građane naziva plaćenicima i državnim neprijateljima.

Upitan zašto evropske vlade i Brisel povlađuju ovdašnjem režimu on je kazao da im socijalna pravda, dobrobit građana Srbije i demokratija u Srbiji nisu baš prvi prioritet jer imaju i prečih problema.

“Dakle ne dirajte ništa dok se mi bavimo sami sobom”, kazao je Janković.

On je naveo i da su neki od njih direktno i učestvovali u izgradnji pojedinih lidera u Srbiji i stranaka i sada ne prihvataju odgovornost za pogrešne procene i projekte.

Izvor: Beta

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here