Home DRUŠTVO Vladimir Radomirović novi predsednik UNS-a

Vladimir Radomirović novi predsednik UNS-a

SHARE

Novi predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) od danas je glavni urednik antikorupcijskog sajta Pištaljka Vladimir Radmanović, saopšteno je iz tog udruženja.

Izborna skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) održana je u Ivanjici. Skupština je izabrala i nove predstavnike organa UNS-a, 40 članova Uprave i po pet članova Nadzornog odbora i Suda časti.

Radomirović je naveo da mu je velika čast da bude na čelu UNS-a, Udruženja koje seže u 19. vek, i ukazao da takve institucije treba održavati i jačati.

“U narednom periodu ćemo raditi na jačanju Udruženja kroz širenje članstva, povezivanje sa udruženjima u regionu, kroz zalaganje da se dva odsto od godišnjih budžeta izdvaja za lokalne medije koji su okosnica svakog demokratskog društva. Pomoći ćemo novinarima da se izbore za svoja kolektivna prava”, rekao je Radomirović.

Najavio je da će UNS insistirati da se istraže okolnosti stradanja novinara, ne samo Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović već i onih koji su stradali u toku rata na Kosovu i Metohiji, kao i kolega sa Radio-televizije Srbije koji su stradali u NATO bombardovanju 1999. godine.

loading...

On je zahvalio svojim prethodnicima na čelu UNS-a Ljijiljani Smajlović i Ninu Brajoviću na svemu što su uradili na održanju i jačanju Udruženja.

Vladimir Radomirović se novinarstvom bavi od 1994. godine, najpre u redakciji “Vremena”, a potom u “Danasu”, “Našoj Borbi” i magazinu “Status”.

Od 2003. do 2005. godine radio je na Televiziji B92 kao novinar i urednik vesti, da bi 2006. prešao u “Politiku”, gde je bio zamenik urednika spoljnopolitičke rubrike i, tokom 2008. godine, zamenik glavnog i odgovornog urednika.

Sa nekoliko kolega iz “Politike” 2010. Radomirović je napravilo Pištaljku, portal za prijavljivanje i istraživanje korupcije, kao i za zaštitu uzbunjivača.

Izvor: Beta

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here