Home POLITIKA Subotica: Bićemo neka vrsta “pištaljke”

Subotica: Bićemo neka vrsta “pištaljke”

SHARE

Nastavljen protest protiv diktature u Subotici

Subotičani su se danas okupili na 32. protestu “Protiv diktature” na gradskom trgu i poručili da će biti neka vrsta “pištaljke” koja će pratiti rad gradskih vlasti.

Kako prenosi lokalni portal Magločistač oni će nastaviti da upozoravaju na probleme, a protesti će se nastaviti u zavisnosti od odluka koje vlast bude donosila.

“Bićemo tu kao neka vrsta ‘pištaljke’ da istaknemo nepravdu i trenutna dešavanja u našem gradu sa kojima se ne slažemo. Imaćemo tematska okupljanja i organizovaćemo proteste kad se bude dešavalo nešto značajno protiv čega ćemo se pobuniti da bi održali energiju i da bi se broj ljudi tih dana povećao”, rekao je jedan od govornika na protestu.

On je podsetio i na mogućnost izbacivanja Darvinove teorije iz redovne nastave, o čemu su mediji pisali ovih dana, i dodao da, ukoliko se to dogodi, biće na ulicama sa novim transparentima.


“Videvši ko je predsednik Saveta za obrazovanje, ovo je samo još jedan od dokaza da Srbija nije sekularna država, da su vera i država usko pozvezani. Nije bitno šta piše u Ustavu ili u zakonima, vlast hrani ovaj siromašan narod verom, strahom i ucenama”, kazao je on.

loading...

Protesti “Protiv diktature” počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora zbog nezadovljstva kompletnim uslovima u kojima su ti izbori održani i njihovim rezultatom, ali i opštim stanjem u društvu.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here