Home POLITIKA Mandić traži od Vučića da internacionalizuje “slučaj Crne Gore”

Mandić traži od Vučića da internacionalizuje “slučaj Crne Gore”

SHARE

Vučić i Mandić su konstatovali da se pomoć koju Vlada Srbije pruža kulturnim institucijama i srpskom narodu u Crnoj Gori “odvija zadovoljavajućom dinamikom”.

“Mandić je upoznao premijera sa teškim položajem naroda u Crnoj Gori i problemima sa kojima se svakodnevno suočava informišući ga da bi bilo od posebnog značaja da se internacionalizuje taj slučaj i nađe rešenje u skladu sa najvećim evropskim standardima”, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao da su od suštinskog značaja dobri odnosi i dalje unapređenje prijateljstva Srbije i Crne Gore.

Protiv Mandića, jednog od čelnika Demokratskog fronta u Crnoj Gori i njegovog stranačkog kolege Milana Knećevića u Crnoj Gori su podignute optužnice za terorizam.

Tužilac sumnja da su Mandić i Knežević bili deo organizovane kriminalne grupe koja je na dan prošlogodišnjih parlamentranih izbora pripremala teroristički napad u Crnoj Gori, nasilan upad u Skupštinu, proglašenje izborne pobede DF-a i hapšenje tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

loading...

Njima je oduzet poslanički imunitet, ali je tužilac ocenio da njihovo privođenje nije neophodno.

Crnogorsko tužilaštvo je osumnjičilo 25 osoba iz Rusije, Crne Gore i Srbije za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju 16. oktobra prošle godine.

Izvor: Beta, Insajder

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here