Home DRUŠTVO USRALI SMO MOTKU. Al’ kad ćemo je podići, niko ne zna

USRALI SMO MOTKU. Al’ kad ćemo je podići, niko ne zna

SHARE

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Kad se čovek vrati posle izvesnog vremena u normalu i pročita naslove u dnevnim novinama i samo dva dana gleda „vesti“ – jasno mu je: U Srbiji se ne dešava ništa novo. 

Srbi su po običaju – usrali motku.

VRATILI SU SE GLEDANJU DNEVNIKA

To im najbolje ide. Naročito kada se govori o fudbalu ili o Albancima.

S obzirom na to da je srpski fudbal trećerazredni porno film, onda je glavna tema – Kosovo. I „Velika Albanija“. I Makedonija, naravno. Zato što se u njoj mučno menja vlast u koju, na mesto poput onog što drži Maja Gojković, treba da dođe Taljat Džaferi.

loading...

Pomenuti je bivši član makedonske verzije OVK koja se zvana ANA.

E, zbog njega Srbi pomno prate „sranje“ u Makedoniji i psuju Zaeva, a hvale Gruevskog, koji je – ko biva – zaštitnik vaskolikog srpstva.

Ali mi je interesantno kako članovi vlade i članovi vladinih medija vešto preskaču informaciju da je isti taj Džaferi (koji će uništiti, je li, Makedoniju i opasno zapretiti Srbiji) pre tri godine bio ministar odbrane u Makedoniji – i nikom ništa.

Isti ti mediji nekako volšebno preskaču informaciju da je Makedonija glasala za prijem Kosova u UNESCO.

Isti ti članovi vlade preskaču da se sete kako je Gruevski bio taj koji je priznao nezavisnost Kosova.

POLITIČARI SU USRALI MOTKU

Dobro – to nije ništa novo. Srpski političari (pardon, politikanti) i ne umeju ništa drugo. Ali, sada ću malo o masovnom ubici Ramušu Haradinaju.

Srbi su masovno (čak i na ovom portalu, mada umereno), osudili sramnu, ponižavajuću i političku odluku francuskog suda da oslobodi Ramuša Haradinaja, zločinca koji se u sopstvenoj knjizi hvalio kako je ubijao Srbe.

Tačno. Odluka je sramna, politička i ponižavajuća za Srbiju, čije rukovodstvo radi sve što im se kaže iz Evropske unije, u kojoj ozbiljnu reč drži i Pariz.

Još kad se zna da je u timu odbrane istog tog Ramuša Haradinaja bila žena bivšeg savetnika Velikog Vođe – Tonija Blera – onda se osećaš zapišano.

Ali… Da li ste svesni šta bi se desilo da je Haradinaj izručen Srbiji? Bojim se da bi u roku od dva sata gorelo 80 odsto preostalih srpskih kuća na Kosovu. Bojim se da bi smo prebrojavali stotine mrtvih i imali novu kolonu izbeglih. A Srbija ne bi smela da uđe na teritoriju pod zaštitom Evropske unije… Dok nas ne bi više bilo u „južnoj srpskoj pokrajini“…

I STUDENTI SU USRALI MOTKU

Organizatori protesta protiv diktature koji su baš lepo razdrmali građane svih  većih gradova rešili su da ova diktatura i nije tako nepodnošljiva, pa su se vratili kućama.

Dakle – kao što rekoh – i oni su usrali motku.

Dva Srbina, tri partije. Tako je i sa studentima. I onima koji to nisu.

Podeliše se u tri frakcije: „Najstariju“ čine prvi organizatori, „Protiv diktature“. Oni bi da šetaju svaki dan. Drugu frakciju („Kulturom protiv diktature“) čine uglavnom studenti Fakulteta dramskih umetnosti. Oni nisu zadovoljni organizacijom i to bi drugačije izrežirali. Treću frakciju čini grupa „Sedam zahteva“. Kažu „levičari“.

Klasika. Umesto da organizatori/scenaristi/reditelji odrade svoj deo posla u pripremi, levičari odrade ideološku priču, a stalni šetači animiraju raju – oni su se podelili.

Pročitah na zidu jednog mog prijatelja FB mudrost meni nepoznatog Zorana Kneževića:

„Mi smo kao deca stalno pijanog oca luzera, sa kojim se celo selo sprda, a on onda dođe kući, prebije ženu i decu, hvali se lažima, uzme poslednji dinar iz maminog novčanika i ponovo…“

I ponovo ode u kafanu. A mi – sednemo pred televizor. I gledamo. Jer tako je svet roze. I sve je super. Samo da rata ne bude. Usranu motku smo ostavili u ćošak. Dići ćemo je. Kad? Ne zna se.

IZVOR KOLUMNISTA

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here